• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lanttu-juustoruukku

Lanttu-juustoruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 201 kcal / annos (170g)

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

    • Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori lantut ja leikkaa ohuiksi, 2-3 mm:n viipaleiksi. Hienonna sinihomejuusto tai käytä valmiiksi murennettua sinihomejuustoa.
  2. Lado lantut voideltuun korkeaan (noin 10 cm) kannelliseen uunivuokaan kerroksittain juustoraasteen, murennetun sinihomejuuston ja mausteiden kanssa. Juustoja tulee kolmeen kerrokseen ja lanttuja neljään; ruukun pohjalle ja päälle lanttukerros.
  3. Kaada vuokaan ruokakerma. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla kannen alla runsas tunti.
  4. Ota kansi pois päältä ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä edelleen noin tunti ilman kantta. Anna vetäytyä hetken aikaa kannen alla ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 201 kcal836 kJ
  • Proteiinia8,3 g
  • Hiilihydraatteja7,1 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua