• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Portugalilainen kalakeitto

Maukas portugalilainen kalakeitto lämmittää ihanasti. N. 1,50€/annos*.
Portugalilainen kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 53,4 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, perunat ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5-10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,4 kcal223 kJ
  • Proteiinia4,9 g
  • Hiilihydraatteja4,32 g
  • Rasvaa1,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • kikka3.3.2016

    Jätin myös pekonin pois, mutta laitoin katkarapuja ja simpukoita tilalle, olen sen syönyt tälläsesnä Espanjassa ja Portugalissa, en koskaan pekoneilla.

  • Kokkaaja20.12.2015

    Jätin pekonin pois ja käytin turskan sijaan tuoretta lohta. Hyvää tuli.