Portugalilainen kalakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Maukas portugalilainen kalakeitto lämmittää ihanasti.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
4 viipaletta | Pirkka pekonia tai |
1 iso (120 g) | sipuli tai |
1 iso (200 g) | paprika tai |
4 (450 g) | Pirkka perunaa (keltainen pussi) tai |
1/2 tl | chilijauhetta tai |
8 dl | vettä tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 | laakerinlehti tai |
8–10 | kokonaista mustapippuria tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 pkt (300 g) | turskakuutioita (pakaste) tai |
1 tlk (200 g) | Pirkka simpukoita tai |
persiljaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi perunat.
Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, perunat ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(7 arviota)
- 30 - 60 min4,1(30 arviota)
- yli 60 min3,8(109 arviota)
- 30 - 60 min4,4(62 arviota)
- 30 - 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- alle 30 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,2 (26 arviota)
- Cheff4 vuotta sittenErinomainen resepti, helppo ja maukas. Muokkasin sen verran, että ruskistin pekonit, sipulit ja mausteet samaan ainaan ja laitoin lopuksi lautaseen palan sitruunaa, sillä se sopii kalan kanssa.
- kikka7 vuotta sittenJätin myös pekonin pois, mutta laitoin katkarapuja ja simpukoita tilalle, olen sen syönyt tälläsesnä Espanjassa ja Portugalissa, en koskaan pekoneilla.
- Kokkaaja7 vuotta sittenJätin pekonin pois ja käytin turskan sijaan tuoretta lohta. Hyvää tuli.