Portugalilainen kalakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Maukas portugalilainen kalakeitto lämmittää ihanasti.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
4 viipaletta | tai |
1 iso (120 g) | sipuli tai |
1 iso (200 g) | paprika tai |
4 (450 g) | Pirkka perunaa (keltainen pussi) tai |
1/2 tl | chilijauhetta tai |
8 dl | vettä tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 | laakerinlehti tai |
8–10 | kokonaista mustapippuria tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 pkt (300 g) | turskakuutioita (pakaste) tai |
1 tlk (200 g /120 g) | tai |
persiljaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi perunat.
Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, perunat ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Muumi yleisperuna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka chilijauhe 20gHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −20 %Pirkka valkosipulitomaattimurska 390gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Pirkka sinisimpukat suolaliemessä 200g/120g MSCHinta 2,29/kpl19,08/kg
- Atria Suomalainen Pekoni 100gHinta 2,09/kpl20,90/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 1,99/kpl14,21/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,64/kpl4,29/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- Peruna sopivasti kiinteä harjattuHinta 0,75/kg
- Meira chilijauhe 22g tulinenHinta 0,99/kpl45,00/kg
- Meira chilimausteseos 24g suolatonHinta 0,99/kpl41,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenMutti Tomaattimurska valkosipulilla 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,2(9 arviota)
- 30 - 60 min3,6(43 arviota)
- 30 - 60 min4,3(9 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,8(32 arviota)
- 30 - 60 min4,3(75 arviota)
- yli 60 min3,7(106 arviota)
- 30 - 60 min3,0(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (34 arviota)
- Cheff6 vuotta sittenErinomainen resepti, helppo ja maukas. Muokkasin sen verran, että ruskistin pekonit, sipulit ja mausteet samaan ainaan ja laitoin lopuksi lautaseen palan sitruunaa, sillä se sopii kalan kanssa.
- kikka8 vuotta sittenJätin myös pekonin pois, mutta laitoin katkarapuja ja simpukoita tilalle, olen sen syönyt tälläsesnä Espanjassa ja Portugalissa, en koskaan pekoneilla.
- Kokkaaja9 vuotta sittenJätin pekonin pois ja käytin turskan sijaan tuoretta lohta. Hyvää tuli.