Portugalilainen kalakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Portugalilainen kalakeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Maukas portugalilainen kalakeitto lämmittää ihanasti.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
4 viipaletta
 
tai
1 iso (120 g)
 
sipuli
tai
1 iso (200 g)
 
paprika
tai
4 (450 g)
 
Pirkka perunaa (keltainen pussi)
tai
1/2 tl
 
chilijauhetta
tai
8 dl
 
vettä
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
1
 
laakerinlehti
tai
8–10
 
kokonaista mustapippuria
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
1 pkt (300 g)
 
turskakuutioita (pakaste)
tai
1 tlk (200 g /120 g)
 
tai
 
persiljaa
tai

Valmistus

30 - 60 min
Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi perunat.
Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, perunat ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
  • Muumi yleisperuna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka chilijauhe 20g
    Hinta 0,89/kpl
    44,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka valkosipulitomaattimurska 390g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    2,14/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
  • Pirkka sinisimpukat suolaliemessä 200g/120g MSC
    Hinta 2,29/kpl
    19,08/kg
  • Atria Suomalainen Pekoni 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • HK Amerikan Pekoni Gourmet 140g
    Etuhinta 1,99/kpl
    14,21/kg
    norm. 4,09/kpl (29,21/kg)
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Paprika punainen
    Hinta n. 0,64/kpl
    4,29/kg
  • Peruna Annabelle kg
    Hinta 1,29/kg
  • Peruna sopivasti kiinteä harjattu
    Hinta 0,75/kg
  • Meira chilijauhe 22g tulinen
    Hinta 0,99/kpl
    45,00/kg
  • Meira chilimausteseos 24g suolaton
    Hinta 0,99/kpl
    41,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Mutti Tomaattimurska valkosipulilla 400g
    Hinta 1,49/kpl
    3,72/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (34 arviota)

  • Cheff
    6 vuotta sitten
    Erinomainen resepti, helppo ja maukas. Muokkasin sen verran, että ruskistin pekonit, sipulit ja mausteet samaan ainaan ja laitoin lopuksi lautaseen palan sitruunaa, sillä se sopii kalan kanssa.
  • kikka
    8 vuotta sitten
    Jätin myös pekonin pois, mutta laitoin katkarapuja ja simpukoita tilalle, olen sen syönyt tälläsesnä Espanjassa ja Portugalissa, en koskaan pekoneilla.
  • Kokkaaja
    9 vuotta sitten
    Jätin pekonin pois ja käytin turskan sijaan tuoretta lohta. Hyvää tuli.