Helppo kanapata
Helppo tomaattinen kanapata valmistuu puolessa tunnissa ja on täynnä makua. Oikaise maustamisessa fondin, yrttitomaattimurskan ja tuoreiden yrttien avulla. Noin 2,90€/annos.*
5 annosta30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 2pkt(à 300 g)Pirkka Vikkelät kanan fileeviipaleita, maustamaton
- 1pkt(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1(150 g) isosipuli
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- n. 2rklrypsiöljyä
- 1tlk(390 g)Pirkka yrtti tomaattimurskaa
- 2dlvettä
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Valmistus
30 - 60 min- Ota kanat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Lohko puhdistetut sienet neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pestyt tomaatit puoliksi.
- Ruskista kanat öljyssä (1 rkl) pannussa muutamassa erässä. Siirrä sivuun. Kuumenna loppu öljy (1 rkl) pannulla ja paista siinä sienet kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sekoittaen kunnes sipuli on pehmentynyt.
- Pane kanat, sieni-sipuliseos, tomaattimurska ja fondi pataan. Huuhdo tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää myös vesi pataan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tomaatit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää basilika juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kanapata riisin tai pastan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella mauton ja tomaattimurskasta hapan. Hyvä idea, mutta kaipaa vähän (tai aika paljonkin) tuunaamista mausteiden ja makujen suhteen.
Lisäsin muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia lopuksi sekä 1tl cayannepippuria. Oli tosi herkullista!