Kana-riisipannu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (400 g) | tai |
1–2 rkl | rypsiöljyä tai |
1 dl | tai |
2 dl | tai |
2–3 rkl | tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
3 dl | vettä tai |
2 rkl | tai |
1/3 ps (á 300 g) | tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
tuoretta korianteria tai | |
limettiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 657 kJ / 157 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 5,1 g |
Hiilihydraatit | 13,2 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Ota kanasuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa.
Paista fileesuikaleet kypsäksi pannulla ja lisää myös sipuli. Kuullota sipulia pannulla pari minuuttia. Lisää lopuksi riisi ja currytahna. Sekoittele hetken matalalla lämmöllä ja kaada pannulle kookosmaito. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää seokseen vesi. Mausta kanafondilla.
Hauduta keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää. Lisää loppuvaiheessa pannulle jäiset vihreät pavut, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä vielä noin 4 minuuttia.
Mausta lopuksi mustapippurilla ja limetinmehulla. Tarjoa korianterin ja limetinlohkojen kanssa.
Vinkki! Mikäli haluat kana-riisipannuun lisämakua, kokeile lisätä siihen 1–2 tl raastettua inkivääriä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen kanan fileesuikale maustamaton 400gHinta 3,89/kpl9,73/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl3,33/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
- Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka punainen currytahna 114gHinta 1,89/kpl16,58/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka kanafondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakasteHinta 0,85/kpl2,83/kg
- LimeHinta n. 0,48/kpl5,99/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,79/kpl3,95/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Maggi maustetahna 65g Thai CurryHinta 1,39/kpl21,38/kg
- Spice Up Panang currytahna 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Spice Up Kookosmaito 400mlHinta 2,45/kpl6,13/l
- Biona Luomu kookosmaito 400mlHinta 3,29/kpl8,23/l
- Plussa-etu −22 %Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl19,89/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (25,57/kg)
- Spices Chef luomu kana-aromi vegaaninen liemijauhe 90g BPA-vapaassa biomuovimaustepurkissaHinta 4,95/kpl55,00/kg
- Apetit vihreitä papuja paloina 200g pakasteHinta 1,19/kpl5,95/kg
- Pirkka vihreä pitkä papu 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(204 arviota)
- alle 30 min3,8(172 arviota)
- alle 30 min4,0(273 arviota)
- 30 - 60 min3,8(267 arviota)
- 30 - 60 min3,9(238 arviota)
- 30 - 60 min4,4(37 arviota)
- 30 - 60 min3,4(189 arviota)
- 30 - 60 min4,0(93 arviota)
Arvostele resepti
- Muruzi3 kuukautta sittenHyvä arkiruoka, nopea ja helppo tehdä. Laitoin medium chiliä ja lisäsin ananas paloja. Mausteina käytin mm. Chiliä, korianteria ja ohjeessa mainitut. Tämä resepti jää käyttöön, kiitos.
- kanaa 4x viikossa3 kuukautta sittenMiksi kypsäksi paistettuja suikaleita vielä keitetään tiisin kanssa 20 min? Eikä ne voisi otta syrjään js lisätä vasta lähes kypsän kuuman riisin joukkoon kuumentumaan? Eikö lihoista katoa kaikki maku tuolla keittämisellä
- Karttuma3 kuukautta sittenTämä oli hyvää ja helppo valmistaa
- AH4 kuukautta sittenKoko perheen suosikki
- Äippä10 kuukautta sittenTodella maukasta!
- Teriyakichick10 kuukautta sittenSimppeli ja nopea ruoka, joka kaiken lisäksi erittäin hyvää! Korvasin kanafondin Knorrin kasvis Fond du chefin annoskuutiolla, hyvin sopi!
- Kotikokki10 kuukautta sittenTästä on tullut vakkari arkiruoka. Tosi hyvää ja helppo tehdä isompikin satsi kerralla! Kiitos hyvästä reseptistä 🙏
- Kotikokki11 kuukautta sittenHelppo, simppeli arkiruoka. Sopivasti makua ja jää kyllä itselle resepti varmasti käyttöön jatkossakin.
- Niko1 vuosi sittenTästä tuli kyllä suosikki. Tuli syötyä tämä kaksin ihan heti, ei malttanut jättää loppuja huomisille
- jfjffj1 vuosi sittentodella hyvä resepti, jää vakkariksi!
- mable1 vuosi sittenTätä tehty nyt useamman kerran ja on yksi suosikki kanaruokamme! Tuoretta inkivääriä lisäsin mukaan tuomaan makua ja kookosmaidon korvasin ruokakermalla. Suosittelen👍🏻
- Bjomi Tork1 vuosi sittenEi ole ollenkaan tulinen. Itse lisäsin 3 rkl kanafondia, jotta saa vähän vielä enempi makua. Toimii loistavasti ilman limeä ja korianteriakin. On kyllä yksi suosikkiresepteistä!
- Viola1 vuosi sittenOnko liian tulinen ?
- Namnam1 vuosi sittenTodella hyvä, helppo ja herkullinen resepti!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKookokseton, voit korvata kookosmaidon halutessasi vaikkapa ruokakermalla tai kaura kasvirasvasekoitteella. Toki ilman kookosmaitoa kana-riisipannun makumaailma hieman muuttuu, eikä ohjetta ole testattu muilla vaihtoehdoilla.
- Kookokseton1 vuosi sittenVoiko kookosmaidon korvata jollain?
- Milla1 vuosi sittenTuli tosi hyvää meidän molempien mielestä tässä taloudessa! Meillä sattui olemaan keltaista currytahnaa tosin, limen tilalla sitruunamehua ja kookosmaitoa hiukan enemmän, että ei tarvinnut roskiin heittää. *****
- Tintsu1 vuosi sittenMahtavan makuista! Käytin Pirkan keltaista currytahnaa koska luulin punaista liian vahvaksi. Lisäksi korvasin osan kanasta parsakaalilla ja hyvin sopi joukkoon. Limeä ei ollut, mutta mielestäni sitruuna ajoi saman asian.
- Pauliina1 vuosi sittenTodella hyvä resepti. Jos et pidä tulisesta, vähennä currytahnan määrää
- Mervi1 vuosi sittenErittäin maukas ruoka eikä tule paljoa tiskiä, kun tekee kaikki samaan wokkipannuun. Tuplasin ohjeen, mutta käytin 600 g kanaa. Fondin tilalla käytin 2 kanafondikuutiota.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPera, valkosipuli on currytahnan yksi perusraaka-aineista. Currytahnan voi korvata mausteilla, esim. tuoreella chilillä, sitruunaruohotahnalla, kaffirlimetinlehdillä, korianterilla, juustokuminalla ja suolalla.
- Pera1 vuosi sittenOnko olemassa currytahnaa ilman valkosipulia? Voiko currytahnan korvata jollain muulla tuotteella ilman valkosipulia?
- Tume2 vuotta sittenAivan älyttömän hyvää. Tätä tulee syötyä helposti liikaa. Korianteria en hyllystä löytänyt, joten olis varmaan ollu vieläkin parempaa sen kanssa. Oma thairuokien ykkössuosikki.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMiba, voit korvata vihreät pavut mieleisilläsi kasviksilla: vaikkapa herneillä, maissilla tai tuoreilla kesäkurpitsa- tai paprikakuutioilla. Jos käytät pakastekasviksia, muista kuumentaa seos kiehuvaksi ja kypsentää vielä noin 4 minuutin ajan niin, että kaikki ainekset ovat kiehuvan kuumia.
- Miba2 vuotta sittenMillä voin korvata vihreät pavut?