Mallasvuokaleipä
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Helppojen mallasleipien makeus tulee siirapista. Mallasleipä maistuu pelkän voin kanssa herkulliselta.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
6 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | kaljamaltaita tai |
1 pkt (50 g) | hiivaa tai |
1 dl | siirappia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2 dl | tai |
1 dl | tai |
n. 10 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
Lisäksi | |
---|---|
2 kpl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 871 kJ / 208 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 39,3 g |
josta sokereita | 7,8 g |
Proteiini | 6,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiehauta vesi ja kaada maltaitten päälle kulhoon. Anna turvota 1–2 tuntia leivinliinalla peitettynä. Kuumenna seos noin 37-asteiseksi, jos se on jäähtynyt liikaa. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi ja suola. Sekoita taikinaan ruisjauhot ja leseet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman tarttuvaiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Alusta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä taikinapalat pitkulaisiksi leiviksi ja nosta ne vuokiin. Kohota leipiä vielä noin 30 minuuttia.
Pistele leivät varovasti. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40–45 minuuttia. Kumoa leivät vuoasta ja anna jäähtyä liinan alla. Tarjoa esimerkiksi maustevoin kanssa.
Vinkki! Vie leipä tuliaiseksi vuokineen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuoppi Kaljamallas 1kgHinta 4,75/kpl4,75/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500gHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Fredman paistovuoka 1 l kartonkia 3 kplHinta 3,65/kpl1,22/kpl
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min3,8(35 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,9(280 arviota)
- yli 60 min3,9(24 arviota)
- yli 60 min4,1(84 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (23 arviota)
- Muori2 vuotta sittenMehevä rakenteeltaan ja erittäin maukas, nousi suosikiksi joulupöytään ja muutenkin!
- Ella6 vuotta sittenLeipä tuli ninn ihanaa, tuoreen oloista rakenne hyvä. Maku oli erinomainen
- Ansku7 vuotta sittenOlen leiponut tätä mallasleipää lisäten taikinaan n. 1,5dl kuivaamiani puolukoita. Sopii mainiosti.