• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mallasvuokaleipä

Helppojen mallasleipien makeus tulee siirapista.
Mallasvuokaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Lisäksi

    • 2Bruno paistovuokaa (1 l)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi ja kaada maltaitten päälle kulhoon. Anna turvota 1-2 tuntia leivinliinalla peitettynä. Kuumenna seos noin 37-asteiseksi, jos se on jäähtynyt liikaa. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi ja suola. Sekoita taikinaan ruisjauhot ja leseet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman tarttuvaiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Alusta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä taikinapalat pitkulaisiksi leiviksi ja nosta ne vuokiin. Kohota leipiä vielä noin 30 minuuttia.
  3. Pistele leivät varovasti. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-45 minuuttia. Kumoa leivät vuoasta ja anna jäähtyä liinan alla. Tarjoa esimerkiksi maustevoin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Vie leipä tuliaiseksi vuokineen.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal781 kJ
  • Proteiinia6,39 g
  • Hiilihydraatteja36,2 g
  • Rasvaa1,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua