Mallasleipä
Mehevä mallasleipä saa ihanaa makeutta siirapista ja maltaista täyteläisyyttä kaljamaltaista.
yli 60 min211 kcal / 100 g
Ainekset
- 1 1/2dlkaljamaltaita
- 2 1/2dlkiehuvaa vettä
- 5dlvettä
- 1pala(50 g)hiivaa
- 3/4dlsiirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
- n. 12dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Mittaa maltaat kulhon pohjalle ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua ja turvota noin tunti.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää turvonnut mallasseos, siirappi, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot niin, että taikina on pehmeää. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja leivo leiviksi. Pane leivät pellille leivinpaperille ja pistele. Kohota leivät peitettyinä hyvin.
- Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys koputtelemalla leipien pohjaa. Jos ääni on kumiseva, leipä on kypsä. Voit sivellä leipien pintaa vedellä ohennetulla siirapilla paistumisen loppuvaiheessa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 211 kcal885 kJ
- Proteiinia 6,97 g
- Hiilihydraatteja36,4 g
- Rasvaa3,98 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi