• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mallasleipä

Mehevä mallasleipä saa ihanaa makeutta siirapista ja maltaista täyteläisyyttä kaljamaltaista.
Mallasleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 1 1/2dlkaljamaltaita
    • 2 1/2dlkiehuvaa vettä
    • 5dlvettä
    • 1pala(50 g)hiivaa
    • 3/4dlsiirappia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlöljyä
    • n. 12dlhiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa maltaat kulhon pohjalle ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna hautua ja turvota noin tunti.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää turvonnut mallasseos, siirappi, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot niin, että taikina on pehmeää. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja leivo leiviksi. Pane leivät pellille leivinpaperille ja pistele. Kohota leivät peitettyinä hyvin.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys koputtelemalla leipien pohjaa. Jos ääni on kumiseva, leipä on kypsä. Voit sivellä leipien pintaa vedellä ohennetulla siirapilla paistumisen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 211 kcal885 kJ
  • Proteiinia6,97 g
  • Hiilihydraatteja36,4 g
  • Rasvaa3,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6