• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oliivisisarukset

Herkulliset sämpylät on maustettu oliiveilla ja rosmariinilla. Kokeile lisätä sämpylätaikinaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja.
Oliivisisarukset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 148 kcal / annos (60g)

Ainekset

24 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi valutetut oliivit.
  2. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi noin 42 asteiseksi. Lisää veteen siirappi. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja sekoita nesteeseen vähitellen. Lisää suola ja rosmariini. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja hiivaleipäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa joukkoon öljy. Lisää viimeiseksi oliivit. Peitä kulho liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta 24 palaa ja pyörittele ne sämpylöiksi. Pane sämpylät samalle pellille, mutta jätä sämpylöiden väliin hieman kohoamisvaraa. Kohotessaan sämpylät tarttuvat kiinni toisiinsa. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siirrä sisarussämpylät leivinritilälle jäähtymään.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 148 kcal619 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille