Sisaruspatongit
Itse tehdyt patongit maistuvat koko perheelle.
4 annostayli 60 min277 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 5dlvettä
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
- 9-10dlhiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi 42-asteiseksi, kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää mysli, leseet, suola, osa jauhoista ja öljy. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan. Kohota liinan alla.
- Jaa taikina neljään osaan ja leivo palat noin 35 cm:n pituisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot noin 3 cm:n viipaleiksi, ei kuitenkaan aivan pohjaan saakka. Venytä tankoa hieman, jotta viipaleet mahtuvat kohoamaan. Kohota hyvin.
- Voitele patongit vedellä ja ripottele päälle mysliä ja kauraleseitä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 277 kcal1 160 kJ
- Proteiinia 10,1 g
- Hiilihydraatteja43,3 g
- Rasvaa6,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi