• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo kinkkuohratto

Helppo kinkkuohratto on suomalainen versio risotosta. Ohrasta tulee viljainen ja täyteläinen maku. Tämäkin resepti vain n. 1,05€/annos*.
Helppo kinkkuohratto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 307 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita ohra kiehuvaan, kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä 25 minuuttia.
  2. Suikaloi huuhdottu, halkaistu purjo. Kuutioi kinkku. Kuullota purjo rasvassa. Lisää pannulle kinkkukuutiot ja ruskista kevyesti. Suikaloi paprika ja valutetut aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Lisää kattilaan kinkku-purjoseos, paprikat ja tomaatit. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, basilikalla ja mustapippurilla. Jos ohra on imenyt kaiken nesteen, lisää hieman kiehuvaa vettä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kinkkuohratto parmesaanin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 307 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia13,1 g
  • Hiilihydraatteja36,3 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6