Helppo kinkkuohratto
Helppo kinkkuohratto on suomalainen versio risotosta. Ohrasta tulee viljainen ja täyteläinen maku. Tämäkin resepti vain n. 1,05€/annos*.
4 annosta30 - 60 min307 kcal / annos (400g)
Ainekset
4 annosta
- 12dlvettä
- 100gpurjoa
- 1rklrypsiöljyä
- 1keltainen paprika
- 2rklsitruunanmehua
- 2tlbasilikaa
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita ohra kiehuvaan, kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä 25 minuuttia.
- Suikaloi huuhdottu, halkaistu purjo. Kuutioi kinkku. Kuullota purjo rasvassa. Lisää pannulle kinkkukuutiot ja ruskista kevyesti. Suikaloi paprika ja valutetut aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää kattilaan kinkku-purjoseos, paprikat ja tomaatit. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla, basilikalla ja mustapippurilla. Jos ohra on imenyt kaiken nesteen, lisää hieman kiehuvaa vettä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kinkkuohratto parmesaanin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 307 kcal1 290 kJ
- Proteiinia 13,1 g
- Hiilihydraatteja36,3 g
- Rasvaa10,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi