Italialainen kanapata
Toscanalaisesta valkosipulikanasta inspiraatiota saanut täyteläinen kanapata maistuu riisin tai pastan kanssa. Noin 3,10€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2-1prk(200 g/ 95 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1/2rklvehnäjauhoa
- 3 1/2dlvettä
- 1/4tlmustapippuria
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Valmistus
30 - 60 min- Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Suikaloi kuorittu sipuli ja hienonna valkosipulit. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa suikaleiksi.
- Ruskista kanapalat 2-3 erässä öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista vielä muutama minuutti. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon vesi. Mausta yrttimausteseoksella ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
- Lisää pataan kerma ja parmesaani. Kuumenna, älä enää keitä. Sekoita pinaatti padan joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa kanapata esimerkiksi pastan tai riisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kyllähän tämä kanakeitoksi meni vaikka ilman kantta keittelin 20+ minuuttia. Maku oli hyvä.
Voisiko ohjeeseen lisätä "hauduta ilman kantta 10-15 min." Osaisi vaatimattomanpikin kokki padan tehdä