• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palvikinkku-vihanneskeitto

Keitot ovat edullista ja helppoa arkiruokaa. Palvikinkku-vihanneskeitto saa lisää makua tuoreista yrteistä ja parmesaanista.
Palvikinkku-vihanneskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 205 kcal / annos (400g)

Ainekset

6 annosta
    • 1purjo
    • (2-3valkosipulinkynttä)
    • 1(400 g)parsakaali
    • 3lehtisellerin vartta
    • n. 1/2kgperunoita (vihreä tai keltainen pussi)
    • 2rklöljyä
    • 12dlvettä
    • 3rklkasvisfondia
    • 1/2dltimjamia hienonnettuna
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlbasilikan lehtiä suikaloituna
    • 1ps(200 g)herneitä (pakaste)

Lisäksi

    • parmesaaniraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi palvikinkku. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo, valkosipulinkynnet ja parsakaalin sekä lehtisellerin varret. Lohko tai halkaise kuoritut perunat (koosta riippuen). Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja hetken kuullottamisen jälkeen parsakaalin ja lehtisellerin varret. Kaada kattilaan vesi ja mausta kasvisfondilla. Lisää perunalohkot ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Lisää parsakaalin kukinnot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  4. Hienonna yrtit ja lisää ne herneiden kanssa kypsään keittoon. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa keitto parmesaaniraasteen ja maalaisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 205 kcal855 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille