• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Etikkamarinoidut kesäkasvikset

Etikkamarinoidut kesäkasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 4-5(200 g)porkkanaa
    • 1(200 g)pieni kukkakaali
    • 1/2(n. 200 g)kurkkua
    • 75gpurjoa
    • 100gsokeriherneenpalkoja
    • 1dlpersiljaa

Liemi

    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 2dlsokeria
    • 4 1/2dlvettä
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Raaputa pestyistä porkkanoista kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Poista kukkakaalista kanta ja irrottele kaali pieniksi kimpuiksi. Kuori huuhdottu kurkku raitaiseksi ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Viipaloi puhdistettu purjo vinoiksi viipaleiksi. Leikkaa herneenpalot vinosti paloiksi. Hienonna persilja.
  3. Sekoita liemen ainekset keskenään kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää liemen joukkoon kasvikset. Pane pieni lautanen painoksi ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Kasvikset säilyvät kylmässä muutaman päivän. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan tai kalan kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 165 kcal691 kJ
  • Proteiinia2,9 g
  • Hiilihydraatteja32,6 g
  • Rasvaa0,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille