Etikkamarinoidut kesäkasvikset
Pikkelöinti eli etikkamarinointi saa kasvikset pirskahtelevan hapokkaiksi ja taltuttaa hetkessä etikan himon. Sopii mainiosti grilliruokien kaveriksi! .
6 annostayli 60 min165 kcal / annos (220g)
Ainekset
6 annosta
- 4-5(200 g)porkkanaa
- 1(200 g)pieni kukkakaali
- 1/2(n. 200 g)kurkkua
- 75gpurjoa
- 100gsokeriherneenpalkoja
- 1dlpersiljaa
Liemi
- 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
- 2dlsokeria
- 4 1/2dlvettä
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Raaputa pestyistä porkkanoista kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Poista kukkakaalista kanta ja irrottele kaali pieniksi kimpuiksi. Kuori huuhdottu kurkku raitaiseksi ja leikkaa viipaleiksi.
- Viipaloi puhdistettu purjo vinoiksi viipaleiksi. Leikkaa herneenpalot vinosti paloiksi. Hienonna persilja.
- Sekoita liemen ainekset keskenään kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää liemen joukkoon kasvikset. Pane pieni lautanen painoksi ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Kasvikset säilyvät kylmässä muutaman päivän. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan tai kalan kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 220g100 g
- 165 kcal691 kJ
- Proteiinia 2,9 g
- Hiilihydraatteja32,6 g
- Rasvaa0,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi