• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirkas lohikeitto

Kirkas lohikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 216 kcal / annos (400g)

Ainekset

5 annosta
    • 1lvettä
    • 2Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondia
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 8kokonaista maustepippuria
    • 6kokonaista valkopippuria
    • 4-6(500 g)Pirkka keskikokoista perunaa
    • (keltainen tai vihreä pussi)
    • n. 400gpalaPirkka lohifileetä
    • 1rklvoita
    • tilliä
    • (suolaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kiehauta vesi. Lisää fondit, hienonnettu sipuli, pippurit ja laakerinlehdet.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Paloittele keittojuurekset. Lisää perunat ja juurekset kattilaan. Keitä ne puolikypsiksi, noin 15 minuuttia.
  3. Irrota lohesta nahka. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta kypsäksi kannen alla, 5-10 minuuttia. Lisää voi ja ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä. Tarkista maku (ja lisää suolaa tarvittaessa). Tarjoa keiton kanssa lämmintä rieskaa tai paahdettua ruisleipää.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 216 kcal902 kJ
  • Proteiinia14,3 g
  • Hiilihydraatteja12,8 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • sirkka6.10.2016

    Erittäin paljon kiitoksia,teidän valmistanne ruuoissa,näkyy koko sisltö,Kiitos kuuluu teille hyvää ruokaa teette,,