Lohikeitto

Lohikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 194 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 400gpalaPirkka lohifileetä
    • 1-1 1/2lvettä
    • 2kalaliemikuutiota
    • 1isosipuli
    • 5maustepippuria
    • 8Pirkka keskikokoista perunaa
    • (keltainen tai vihreä pussi)
    • 2dlPirkka ruokakermaa
    • 2rklvoita tai laktoositonta margariinia
    • tilliä
    • ruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehumispisteeseen. Lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  2. Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä ne puolikypsiksi eli noin 10 minuuttia.
  3. Irrota lohesta nahka. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta kypsäksi, lisää ruokakerma ja voi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa lämmintä rieskaa tai paahdettua ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Liemikuutiot voit korvata kalan perkeistä itse keitetyllä kalaliemellä. Poista kalasta kidukset. Pane kalan pää ja ruodot kattilaan. Lisää paloitetu sipuli, porkkana, pippureita ja laakerinlehti. Kaada kattilaan 1 l kylmää vettä. Keitä 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää noin 1 tl suolaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 194 kcal811 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi