Helppo mansikkakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tosi helppo mansikkakakku valmistuu sekoitetusta taikinasta. Ihanan mehevä kakku kuorrutetaan kermalla, vaniljatuorejuustolla ja reilulla kasalla tuoreita mansikoita.
Ainekset
10 annosta
150 g | tai |
3 | kananmunaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | tai |
1 prk (200 g) | tai |
200 g | tuoreita mansikoita tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1–2 rkl | sokeria tai |
250 g | tuoreita mansikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 025 kJ / 246 kcal |
Rasva | 14,5 g |
josta tyydyttynyttä | 9,4 g |
Hiilihydraatit | 23,9 g |
josta sokereita | 12,8 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.
Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35–40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa NauhaHinta 4,49/kpl17,96/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositonHinta 4,49/kpl4,49/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(90 arviota)
- yli 60 min3,8(73 arviota)
- yli 60 min3,2(70 arviota)
- 30 - 60 min4,0(251 arviota)
- yli 60 min4,7(122 arviota)
- yli 60 min3,9(174 arviota)
- yli 60 min4,0(555 arviota)
- 30 - 60 min4,1(167 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (362 arviota)
- Minni2 kuukautta sittenHelpolla hyvää😘
- Karla2 kuukautta sittenHieman tylsä resepti. Lisäisin jonkun raparperitäytteen kakkuun, että tulisi mielenkiintoisempi maku!
- Sini3 kuukautta sittenOnnistuuko jos laittaa pakastemansikoita taikinaan🤔?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenSini, reseptiä ei ole testattu pakastemansikoilla. Halutessaan näin voi toki tehdä.
- TittaO1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä kakkua useamman kerran ja aina onnistunut, tein sen sitten kuinka hyvänsä. Kakku on mehevä ja maukas. Ikinä se ei ole lässähtänyt. Jos näin käy, silloin se ei ole ollut täysin kypsä. Kypsyys kannattaa aina tarkistaa. En ole kaivannut mitään kuorrutuksia. Joskus olen sihdannut tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle. Käytän yleensä ruokaöljyä tai Pirkan juoksevaa kasvirasvavalmistetta. Ne takaavat kosteuden säilymisen myös jääkaapissa. Jauhot ehdottomasti erikoisvehnäjauhoja eikä mitään pullajauhoja. Osan valkoisesta sokerista korvaan ruokokidesokerilla. Lisään myös joko vaniljauutetta (EI AROMIA) tai - tahnaa. Jogurttina on aina ollut Alpron maustamaton soijajogurtti. Koska kakussa on jogurttia, hapan, lisään joukkoon myös 1 tl ruokasoodaa. Eikä mansikoita kannata palastella liian pieniksi, sattumia pitää löytyä. Paksuhko taikina kestää kyllä vähän isommatkin palat eivätkä ne silti painu pohjalle. Jos löytyy sitruuna, niin kuoriraastetta voi lisätä joukkoon, taikka vähän sitruunamehua. Mansikat voi myös korvata muilla marjoilla taikka vaihtaa puolet esim raparperiin. Ammattimaisella keittiöllä pitäisi olla sen verran tietoa, että pakastemarjat lisätään taikinaan AINA jäisinä ja niihin sekoitetaan ennen sitä esim. perunajauhoja, jotka imevät kosteutta. Mansikat saa hyvin pienittyä jäisinä. Ne kannattaa pieniä ensiksi ja laittaa sitten takaisin pakastimeen odottamaan taikinaan pääsyä. Samoin gluteenittomassa kakussa vaihdetaan tavalliset jauhot samaan määrään g:a jauhoja.
- Mimo1 vuosi sittenSyrlälässä aina ässiä
- Nuudeli2 vuotta sittenIhan hyvää, tosin hieman liian pannukakkumainen
- Terhikki3 vuotta sittenTäytti lupaukset - oli helppo ja todella hyvänmakuinen kakku ja päällinen suussasulavaa. Meni kyll ä nopeasti parempiin suihin:)
- Helkä3 vuotta sittenMoi, minulle kävi samoin kuin hansulle. Kakku nousi mutta lätsähti uunista otettuani. Huomasin vasta ohjeen lopussa ettei vatkainta olisi tarvittu. Sekoitin vatkaimella aineet sekaisin. Huomasin myös että uuni ei ollut ihan 170 astetta. Kakku oli uunissa 40 min. Kakku meni ja hyvää oli, eikä ollut liian makeaa. Teen toistekin. Helppo ja nopea. Kiitos.
- Tinde3 vuotta sittenErittäin hyvä ja helppo kakku, maukas ja mehukas
- Heidi3 vuotta sittenTosi hyvä ja mehevä kakku tuli! Tosiaan kuin iso muffinssi 👍🏻
- Kirsi3 vuotta sittenTuli tosi kuivan oloinen kakku vaikka puolitin ja laitoin täytettä myös sisään. Ilman päällystä menee tavallisena kuivakakkuna.
- KL3 vuotta sittenEi kummoinen torttu. Ei jatkoon.
- Hansu3 vuotta sittenMikähän meni pieleen, kun kakusta tuli tiivis ja "likilaskuinen"? Kakku nousi uunissa, mutta kun otin pois uunista laski ja lopputulos oli surkea. Harmitti kovasti, kun oli vieraille tarjolla!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHansu, harmillista ettei kakku ole onnistunut toivomallasi tavalla. Reseptin kakku on melko tiivis, pohja ei ole tavallisen täytekakkupohjan tyyliin yhtä ilmava. Mutta jos kakkusi on kohonnut uunissa ja hieman lässähtänyt jäähtyessään, niin kakku ei kenties ollut aivan kypsä vielä ja sen takia rakenne ei ole pysynyt.
- Aira3 vuotta sittenKiva, kun kakku ei ollut liian makea. Vaniljatuorejuuston sekoittaminen kermavaahtoon teki päällisestä paitsi hyvän makuista, myös ulkonäöltään paremmin säilyvää .
- Muumimuy3 vuotta sittenTodella herkullinen ja kaunis kakku tuli helpolla. Suosittelen ja teen toistekin!
- Iita3 vuotta sittenTein kakun käyttämällä Sunnuntain gluteenittomia jauhoja ja kakku onnistui erittäin hyvin!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAnni, mansikkakakun resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi korvata tuoreet mansikat pakastemansikoilla. Pakastemansikoista mahdollisesti irtoava neste on hyvä valuttaa pois ennen kun ne lisätään taikinan joukkoon.
- Anni3 vuotta sittenVoiko pohjaan käyttää pakastemansikoita vai meneekö kakku pilalle?
- Taru3 vuotta sittenOnnistuuko samalla määrällä gluteenitomalla jauholla? Teidän gluteenittomat mokkapalat - ohjeella onnistuin ensimäistä kertaa gluteenittomassa leivonnassa, kiitos siittä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTaru, reseptin toimivuus on testattu reseptiin käytettävillä jauhoilla, mutta todennäköistä on, että kakku onnistuu myös kun vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella. Valitettavasti tätä ei kuitenkaan ole testattu K-Koekeittiöllä
- Juulia3 vuotta sittenVoiko juustokakun tehdä valmiksi pakaseen
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJuulia, mansikkakakun voi halutessaan pakastaa. Kannattaa huomioida, että tämä vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen. Kakun pinta kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSatu, voit hyvin tehdä kakun edellisenä päivänä ja kuorruttaa sen ennen tarjoilua.
- Satu3 vuotta sittenVoiko kakun "pohjan" tehdä edellisenä päivänä ja kerman/tuorejuuston laittaa päälle, sitten vasta tarjoiltaessa, seuraavanä päivänä?