Helppo mansikkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo mansikkakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tosi helppo mansikkakakku valmistuu sekoitetusta taikinasta. Ihanan mehevä kakku kuorrutetaan kermalla, vaniljatuorejuustolla ja reilulla kasalla tuoreita mansikoita.

    Ainekset

    10 annosta
    150 g
     
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    200 g
     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Pinnalle

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1–2 rkl
     
    sokeria
    tai
    250 g
     
    tuoreita mansikoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 025 kJ / 245 kcal
    Rasva
    14,5 g
    josta tyydyttynyttä
    9,1 g
    Hiilihydraatit
    23,9 g
    josta sokereita
    12,8 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

    Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.

    Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.

    Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.

    Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35–40 minuuttia.

    Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.

    Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,99/kpl
      27,96/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (374 arviota)

    • Nipe
      17 päivää sitten
      Onnistuu aina!
    • Minni
      10 kuukautta sitten
      Helpolla hyvää😘
    • Karla
      11 kuukautta sitten
      Hieman tylsä resepti. Lisäisin jonkun raparperitäytteen kakkuun, että tulisi mielenkiintoisempi maku!
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      Sini, reseptiä ei ole testattu pakastemansikoilla. Halutessaan näin voi toki tehdä.
    • Sini
      11 kuukautta sitten
      Onnistuuko jos laittaa pakastemansikoita taikinaan🤔?
    • TittaO
      1 vuosi sitten
      Olen tehnyt tätä kakkua useamman kerran ja aina onnistunut, tein sen sitten kuinka hyvänsä. Kakku on mehevä ja maukas. Ikinä se ei ole lässähtänyt. Jos näin käy, silloin se ei ole ollut täysin kypsä. Kypsyys kannattaa aina tarkistaa. En ole kaivannut mitään kuorrutuksia. Joskus olen sihdannut tomusokeria jäähtyneen kakun pinnalle. Käytän yleensä ruokaöljyä tai Pirkan juoksevaa kasvirasvavalmistetta. Ne takaavat kosteuden säilymisen myös jääkaapissa. Jauhot ehdottomasti erikoisvehnäjauhoja eikä mitään pullajauhoja. Osan valkoisesta sokerista korvaan ruokokidesokerilla. Lisään myös joko vaniljauutetta (EI AROMIA) tai - tahnaa. Jogurttina on aina ollut Alpron maustamaton soijajogurtti. Koska kakussa on jogurttia, hapan, lisään joukkoon myös 1 tl ruokasoodaa. Eikä mansikoita kannata palastella liian pieniksi, sattumia pitää löytyä. Paksuhko taikina kestää kyllä vähän isommatkin palat eivätkä ne silti painu pohjalle. Jos löytyy sitruuna, niin kuoriraastetta voi lisätä joukkoon, taikka vähän sitruunamehua. Mansikat voi myös korvata muilla marjoilla taikka vaihtaa puolet esim raparperiin. Ammattimaisella keittiöllä pitäisi olla sen verran tietoa, että pakastemarjat lisätään taikinaan AINA jäisinä ja niihin sekoitetaan ennen sitä esim. perunajauhoja, jotka imevät kosteutta. Mansikat saa hyvin pienittyä jäisinä. Ne kannattaa pieniä ensiksi ja laittaa sitten takaisin pakastimeen odottamaan taikinaan pääsyä. Samoin gluteenittomassa kakussa vaihdetaan tavalliset jauhot samaan määrään g:a jauhoja.
    • Mimo
      1 vuosi sitten
      Syrlälässä aina ässiä
    • Nuudeli
      3 vuotta sitten
      Ihan hyvää, tosin hieman liian pannukakkumainen
    • Terhikki
      3 vuotta sitten
      Täytti lupaukset - oli helppo ja todella hyvänmakuinen kakku ja päällinen suussasulavaa. Meni kyllä nopeasti parempiin suihin:)
    • Helkä
      3 vuotta sitten
      Moi, minulle kävi samoin kuin hansulle. Kakku nousi mutta lätsähti uunista otettuani. Huomasin vasta ohjeen lopussa ettei vatkainta olisi tarvittu. Sekoitin vatkaimella aineet sekaisin. Huomasin myös että uuni ei ollut ihan 170 astetta. Kakku oli uunissa 40 min. Kakku meni ja hyvää oli, eikä ollut liian makeaa. Teen toistekin. Helppo ja nopea. Kiitos.
    • Tinde
      3 vuotta sitten
      Erittäin hyvä ja helppo kakku, maukas ja mehukas
    • Heidi
      3 vuotta sitten
      Tosi hyvä ja mehevä kakku tuli! Tosiaan kuin iso muffinssi 👍🏻
    • Kirsi
      3 vuotta sitten
      Tuli tosi kuivan oloinen kakku vaikka puolitin ja laitoin täytettä myös sisään. Ilman päällystä menee tavallisena kuivakakkuna.
    • KL
      3 vuotta sitten
      Ei kummoinen torttu. Ei jatkoon.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Hansu, harmillista ettei kakku ole onnistunut toivomallasi tavalla. Reseptin kakku on melko tiivis, pohja ei ole tavallisen täytekakkupohjan tyyliin yhtä ilmava. Mutta jos kakkusi on kohonnut uunissa ja hieman lässähtänyt jäähtyessään, niin kakku ei kenties ollut aivan kypsä vielä ja sen takia rakenne ei ole pysynyt.
    • Hansu
      3 vuotta sitten
      Mikähän meni pieleen, kun kakusta tuli tiivis ja "likilaskuinen"? Kakku nousi uunissa, mutta kun otin pois uunista laski ja lopputulos oli surkea. Harmitti kovasti, kun oli vieraille tarjolla!
    • Aira
      3 vuotta sitten
      Kiva, kun kakku ei ollut liian makea. Vaniljatuorejuuston sekoittaminen kermavaahtoon teki päällisestä paitsi hyvän makuista, myös ulkonäöltään paremmin säilyvää .
    • Muumimuy
      3 vuotta sitten
      Todella herkullinen ja kaunis kakku tuli helpolla. Suosittelen ja teen toistekin!
    • Iita
      3 vuotta sitten
      Tein kakun käyttämällä Sunnuntain gluteenittomia jauhoja ja kakku onnistui erittäin hyvin!
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Anni, mansikkakakun resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi korvata tuoreet mansikat pakastemansikoilla. Pakastemansikoista mahdollisesti irtoava neste on hyvä valuttaa pois ennen kun ne lisätään taikinan joukkoon.
    • Anni
      3 vuotta sitten
      Voiko pohjaan käyttää pakastemansikoita vai meneekö kakku pilalle?
    • Taru
      4 vuotta sitten
      Onnistuuko samalla määrällä gluteenitomalla jauholla? Teidän gluteenittomat mokkapalat - ohjeella onnistuin ensimäistä kertaa gluteenittomassa leivonnassa, kiitos siittä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Taru, reseptin toimivuus on testattu reseptiin käytettävillä jauhoilla, mutta todennäköistä on, että kakku onnistuu myös kun vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella. Valitettavasti tätä ei kuitenkaan ole testattu K-Koekeittiöllä
    • Juulia
      4 vuotta sitten
      Voiko juustokakun tehdä valmiksi pakaseen
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Juulia, mansikkakakun voi halutessaan pakastaa. Kannattaa huomioida, että tämä vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen. Kakun pinta kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Satu, voit hyvin tehdä kakun edellisenä päivänä ja kuorruttaa sen ennen tarjoilua.
    • Satu
      4 vuotta sitten
      Voiko kakun "pohjan" tehdä edellisenä päivänä ja kerman/tuorejuuston laittaa päälle, sitten vasta tarjoiltaessa, seuraavanä päivänä?