Helppo mansikkakakku
Tosi helppo mansikkakakku valmistuu sekoitetusta taikinasta. Ihanan mehevä kakku kuorrutetaan kermalla, vaniljatuorejuustolla ja reilulla kasalla tuoreita mansikoita. Noin 1,10€/annos.
- 10 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3kananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 200gtuoreita mansikoita
Pinnalle
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1-2rklsokeria
- 250gtuoreita mansikoita
Valmistus
30 - 60 min- Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
- Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.
- Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
- Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35-40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.
- Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihan hyvää, tosin hieman liian pannukakkumainen
Täytti lupaukset - oli helppo ja todella hyvänmakuinen kakku ja päällinen suussasulavaa. Meni kyllä nopeasti parempiin suihin:)
Moi, minulle kävi samoin kuin hansulle. Kakku nousi mutta lätsähti uunista otettuani. Huomasin vasta ohjeen lopussa ettei vatkainta olisi tarvittu. Sekoitin vatkaimella aineet sekaisin. Huomasin myös että uuni ei ollut ihan 170 astetta. Kakku oli uunissa 40 min. Kakku meni ja hyvää oli, eikä ollut liian makeaa. Teen toistekin. Helppo ja nopea. Kiitos.
Erittäin hyvä ja helppo kakku, maukas ja mehukas
Tosi hyvä ja mehevä kakku tuli! Tosiaan kuin iso muffinssi 👍🏻
Tuli tosi kuivan oloinen kakku vaikka puolitin ja laitoin täytettä myös sisään. Ilman päällystä menee tavallisena kuivakakkuna.
Ei kummoinen torttu. Ei jatkoon.
Mikähän meni pieleen, kun kakusta tuli tiivis ja "likilaskuinen"? Kakku nousi uunissa, mutta kun otin pois uunista laski ja lopputulos oli surkea. Harmitti kovasti, kun oli vieraille tarjolla!
Hansu, harmillista ettei kakku ole onnistunut toivomallasi tavalla. Reseptin kakku on melko tiivis, pohja ei ole tavallisen täytekakkupohjan tyyliin yhtä ilmava. Mutta jos kakkusi on kohonnut uunissa ja hieman lässähtänyt jäähtyessään, niin kakku ei kenties ollut aivan kypsä vielä ja sen takia rakenne ei ole pysynyt.
Kiva, kun kakku ei ollut liian makea. Vaniljatuorejuuston sekoittaminen kermavaahtoon teki päällisestä paitsi hyvän makuista, myös ulkonäöltään paremmin säilyvää .
Todella herkullinen ja kaunis kakku tuli helpolla. Suosittelen ja teen toistekin!
Tein kakun käyttämällä Sunnuntain gluteenittomia jauhoja ja kakku onnistui erittäin hyvin!
Voiko pohjaan käyttää pakastemansikoita vai meneekö kakku pilalle?
Anni, mansikkakakun resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi korvata tuoreet mansikat pakastemansikoilla. Pakastemansikoista mahdollisesti irtoava neste on hyvä valuttaa pois ennen kun ne lisätään taikinan joukkoon.
Onnistuuko samalla määrällä gluteenitomalla jauholla? Teidän gluteenittomat mokkapalat - ohjeella onnistuin ensimäistä kertaa gluteenittomassa leivonnassa, kiitos siittä.
Taru, reseptin toimivuus on testattu reseptiin käytettävillä jauhoilla, mutta todennäköistä on, että kakku onnistuu myös kun vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella. Valitettavasti tätä ei kuitenkaan ole testattu K-Koekeittiöllä
Voiko juustokakun tehdä valmiksi pakaseen
Juulia, mansikkakakun voi halutessaan pakastaa. Kannattaa huomioida, että tämä vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen. Kakun pinta kannattaa koristella vasta sulatuksen jälkeen.
Satu, voit hyvin tehdä kakun edellisenä päivänä ja kuorruttaa sen ennen tarjoilua.
Voiko kakun "pohjan" tehdä edellisenä päivänä ja kerman/tuorejuuston laittaa päälle, sitten vasta tarjoiltaessa, seuraavanä päivänä?