• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo näkkileipä

Helppo näkkileipä saa makua seesaminsiemenistä. Tarjoa esimerkiksi katkarapusalaatin, erilaisten kalojen ja juustojen kanssa.
Helppo näkkileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 69,4 kcal / annos (25g)

Ainekset

16 palaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita hiutaleet, jauhot ja siemenet kulhossa. Lisää vesi, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi puuromaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina vedellä tai öljyllä kostutetuin käsin uunipellin kokoiseksi, tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Jos kaulit levyn, käytä runsaasti jauhoja apuna.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Vahdi näkkäriä paiston aikana, ettei se pala. Voit kääntää näkkärin nurinpäin paistamisen loppupuolella. Sammuta uuni ja jätä näkkäri tarvittaessa jälkilämpöön vielä 10-15 minuutiksi. Anna jäähtyä ritilällä ilman leivinliinaa.

Tiesitkö että...

Huom! Paistoaika vaihtelee, koska peltien koot ja uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 69,4 kcal290 kJ
  • Proteiinia1,99 g
  • Hiilihydraatteja6,04 g
  • Rasvaa4,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • Perhonen1.3.2016

    Hyvä resepti. Olen tehnyt monta kertaa. Mutta minä henkilökohtaisesti tykkään levittää taikinan nuolialla leivinpaperille.