• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Yrttinäkkileipä

Itse tehdyssä näkkileivässä maistuvat yrtit. Kokeile taikinan maustamiseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia.
Yrttinäkkileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 36 palaa
  • yli 60 min
  • 239 kcal / 100 g

Ainekset

36 palaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, yrttisekoitus, ohrajauhot, hiutaleet ja öljy. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on kimmoisaa. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapaloista uunipellin kokoiset levyt. Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille kaulimen avulla. Anna kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia.
  3. Jaa levyt taikinapyörällä leveydeltään neljään osaan ja levyn pitempi sivu kolmeen osaan. Näin saat 12 palaa. Pistele levyt haarukalla ja ripottele pinnalle yrttisekoitusta.
  4. Paista 250-asteisen uunin ylimmällä ritilätasolla noin 7 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea.
  5. Nosta leipälevyt pelliltä välittömästi paiston jälkeen ja anna kuivahtaa kunnolla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Kuivatuksen jälkeen säilytä leipiä kannellisessa rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina. Tämä näkkileipä paranee vanhetessaan!

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 239 kcal999 kJ
  • Proteiinia6,6 g
  • Hiilihydraatteja33,9 g
  • Rasvaa8,45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu