Yrttinäkkileipä
- Annosmäärä36 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehdyssä näkkileivässä maistuvat yrtit. Kokeile taikinan maustamiseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
36 palaa
5 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | tai |
3 dl | ohrajauhoja tai |
3 dl | tai |
6 dl | tai |
1 dl | öljyä tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 976 kJ / 233 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 31,2 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, yrttisekoitus, ohrajauhot, hiutaleet ja öljy. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on kimmoisaa. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapaloista uunipellin kokoiset levyt. Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille kaulimen avulla. Anna kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia.
Jaa levyt taikinapyörällä leveydeltään neljään osaan ja levyn pitempi sivu kolmeen osaan. Näin saat 12 palaa. Pistele levyt haarukalla ja ripottele pinnalle yrttisekoitusta.
Paista 250-asteisen uunin ylimmällä ritilätasolla noin 7 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea.
Nosta leipälevyt pelliltä välittömästi paiston jälkeen ja anna kuivahtaa kunnolla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Kuivatuksen jälkeen säilytä leipiä kannellisessa rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina. Tämä näkkileipä paranee vanhetessaan!
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,69/kpl76,67/kg
- Myllyn Paras 1 kg OhrajauhoHinta 1,89/kpl1,89/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira yrttiseos 8g ProvencaleHinta 0,89/kpl111,25/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Sunnuntai täysjyväohrajauho 1 kgHinta 2,45/kpl2,45/kg
- Myllyn Paras 4-viljan pikahiutale 450gHinta 1,19/kpl2,64/kg
- Myllärin Luomu 4-viljan hiutale 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(43 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- yli 60 min3,3(83 arviota)
- yli 60 min3,7(72 arviota)
- yli 60 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- alle 5 min3,9(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (4 arviota)