Yrttinäkkileipä
Itse tehdyssä näkkileivässä maistuvat yrtit. Kokeile taikinan maustamiseen erilaisia yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia.
36 palaayli 60 min239 kcal / 100 g
Ainekset
36 palaa
- 5dlvettä
- 25ghiivaa
- 1tlsuolaa
- 3dlohrajauhoja
- 1dlöljyä
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, yrttisekoitus, ohrajauhot, hiutaleet ja öljy. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on kimmoisaa. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapaloista uunipellin kokoiset levyt. Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille kaulimen avulla. Anna kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia.
- Jaa levyt taikinapyörällä leveydeltään neljään osaan ja levyn pitempi sivu kolmeen osaan. Näin saat 12 palaa. Pistele levyt haarukalla ja ripottele pinnalle yrttisekoitusta.
- Paista 250-asteisen uunin ylimmällä ritilätasolla noin 7 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniin ruskea.
- Nosta leipälevyt pelliltä välittömästi paiston jälkeen ja anna kuivahtaa kunnolla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Kuivatuksen jälkeen säilytä leipiä kannellisessa rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina. Tämä näkkileipä paranee vanhetessaan!
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 239 kcal999 kJ
- Proteiinia 6,6 g
- Hiilihydraatteja33,9 g
- Rasvaa8,45 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi