Mascarpone-omenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mascarpone-omenapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Syksyn kauneimmassa piirakassa maistuu pehmeästi kaneli ja mehevät kotimaiset omput! Mascarpone antaa piirakalle ihanaa täyteläisyyttä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Taikina

3 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai
100 g
 
tai
1
 
kananmuna
tai

Täyte

1 prk (250 g)
 
tai
3/4 dl
 
tai
1/2 tl
 
tai
n. 500 g
 
kotimaisia omenoita
tai

Voitelu

1-2 rkl
 
1-2 rkl
 
tai
siirappia
tai

Ravintosisältö

Energia
1 022 kJ / 246 kcal
Rasva
15,1 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
23 g
josta sokereita
12,2 g
Proteiini
3,6 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli.

Sulata rasva. Sekoita jäähtynyt rasva ja kananmuna taikinaan.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kulhossa mascarpone, fariinisokeri ja kaneli. Levitä täyte piirakkataikinan päälle.

Halkaise pestyt omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet haluamaasi muotoon mascarponetäytteen päälle. Sivele omenat siirapilla.

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Jos käytät isompia ulkomaisia omenalajikkeita, paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa 40-45 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/l
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 4,45/kpl
    17,80/kg
  • Omena Redpop 1kg Italia 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    3,49/kg
  • Vertmont Luomu Vaahterasiirappi 187ml / 250g
    Hinta 4,49/kpl
    24,01/l
  • Maple Joe vaahterasiirappi 250g
    Hinta 5,59/kpl
    22,36/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,69/kpl
    3,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (167 arviota)

  • Armi
    5 kuukautta sitten
    Herkullista! Olen tehnyt monta kertaa gluteenittomista jauhoista, käytän kookossokeria, en siirappia
  • Tutk.23
    6 kuukautta sitten
    Vaikuttaa herkulliselta! Aion tehdä! Kiitos paljon vinkeistänne.
  • Sky
    6 kuukautta sitten
    Harmi, etten uskonut arvosteluja. Pohja oli kuiva ja mauton. Jäätelön kanssa tätä pystyi syömään, mut mieluummin oisin syönyt vaikka perinteistä omena-kaurapaistosta. Mascarponet meni tässä hukkaan.
  • Mummu56
    6 kuukautta sitten
    Mehevä, ehkä vähän raskas. Fariinisokerin tilalta jotakin muuta mascarponetäytteeseen? Mitä? Raikkaampaa??Olisi sitten varmaan perfect!
  • K-M
    6 kuukautta sitten
    Tää on ihan sairaan hyvää 😋
  • Omena
    6 kuukautta sitten
    Tuliko piirakasta pehmoinen
  • NG
    6 kuukautta sitten
    Oikein herkullinen, meidän uunissa kyllä kypsyi niin pohja kuin täytekin.. liekö uunikohtaiset erot niin suuret, että se selittää joidenkin huonon kokemuksen? Laitoin pohjaan mantelijauhoakin, hyvin sopii mukaan.
  • Taituri
    6 kuukautta sitten
    Ei ikävä kyllä jatkoon. Minulla jäi myös omenat raaoiksi, vaikka paistoin 5 min yli ohjeistetun ajan. Pohja oli myös aika kuiva.
  • Maikki
    6 kuukautta sitten
    Mauton ja kuiva😕
  • Kirsi
    6 kuukautta sitten
    Hyvää tuli! Toisella kokeilukerralla pyörittelin omenaviipaleet siirapissa ennen piirakkapohjaan latomista. Lisäksi sirottelin omenien päälle kaneli-sokeria ja omasta mielestä omenien maku tuli paremmin esille.
  • Helviira
    6 kuukautta sitten
    Hei ! Ei noussut vaikka ohjeen mukaan tein..
  • Peppi81
    7 kuukautta sitten
    Hei. Lisätkää netti versioon TAI tuonne voitelu-osioon. Nyt näyttää, että molempia siirappeja käytetään tuon 1-2rkl. Paperi versiossa on laitettu TAI siirappien väliin.
  • Anne
    7 kuukautta sitten
    Pohja ei noussut ja jäi kovaksi vaikka muistin kyllä laittaa leivinjauheen. Myös omenat jäi kovaksi. Mascarponea olisi voinut laittaa enemmänkin.
  • Ritu.n
    7 kuukautta sitten
    Hyvää tuli ja omput omasta puusta,niin oli kypsiä🥰
  • Kotileipuri
    7 kuukautta sitten
    Hyvä !
  • Tietämätön
    7 kuukautta sitten
    Huono ohje eipä tule enää tehtyä
  • Eritavalla ens kerralla
    7 kuukautta sitten
    Maku hyvä, mutta EI kannata tehdä isoon piirakkavuokaan (28cm). Pohjasta tulee ohut ja jää raa'aksi täytteen alta. Ja siirappi omenoiden päälle vasta paiston jälkeen, meillä paloi omenoiden reunat uunissa niissä kohdin missä oli siirappia..
  • Tietämätön
    7 kuukautta sitten
    Omenat jäivät myös raa aksi jouduin paistamaan uudestaan alatasolla.
  • Tietämätön
    7 kuukautta sitten
    Onko oikein että mascarpone lilluu kun ottaa uunista?
  • Mumme
    7 kuukautta sitten
    Voisi ilmoittaa myös vuokan koko
  • Liirii
    7 kuukautta sitten
    Herkullinen ja niin suussa sulava, sekä tietty helppokin
  • Melu
    7 kuukautta sitten
    Erittäin herkullinen 😋
  • Setma
    7 kuukautta sitten
    It was good! Next time I'll put less sugar in the filling for sure.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Maikki, mascarponen voi halutessaan korvata maustamattomalla rahkalla tai tuorejuustolla.
  • Maikki
    7 kuukautta sitten
    Voiko mascarponen korvata rahkalla?
  • Lessu
    7 kuukautta sitten
    Suussa sulava, ihana👍l
  • Vilmapilma
    7 kuukautta sitten
    Oli hyvä
  • Ella
    8 kuukautta sitten
    Aivan suussasulavan maukas ja mehevä piirakka. Ehdottomasti jatkoon 😋 Aion tehdä toistekin. Laitoin mascarpone-täytettä vain 2/3 ohjeen määrästä ja oli juuri sopivasti n.25cm vuokaan 👍
  • Ritu
    8 kuukautta sitten
    Makujen puolesta aivan mainio, mutta mascarpone suli täysin eikä siitä enää hyytynyt.
  • Eila L.
    8 kuukautta sitten
    En vielä olen kiinnostunut.Mikä paistolämpötila ja millä korkeudella,