Tanskalainen uunikala
Tanskalainen uunilohi täytetään katkaraputäytteellä. Helppoa ja herkullista.
4 annosta30 - 60 min163 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1( 625 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis.suolaa 1 %)
- ripausmustapippuria
Täyte
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1/2dlPirkka kevytmajoneesia
- 1/2dlcrème fraîchea (ranskankerma)
- 1/2-1dltilliä hienonnettuna
Lisäksi
- Pirkka kukkavihanneksia (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa fileeseen 2-3 sentin välein nahkaan asti ulottuvia viiltoja. Nosta kirjolohifilee vuokaaan. Hiero fileen pintaan pippuria.
- Valuta sulaneet katkaravut ja hienonna ne karkeaksi, jos ne ovat kookkaita.
- Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja täytä sillä kirjolohen viillot. Aseta filee nahkapuoli alaspäin voideltuun kookkaaseen uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa tanskalainen uunikala esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja Pirkka-kukkavihanneksien kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 163 kcal681 kJ
- Proteiinia 14,8 g
- Hiilihydraatteja0,45 g
- Rasvaa11,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
😃