• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tanskalainen uunikala

Tanskalainen uunikala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 163 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1( 625 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis.suolaa 1 %)
    • ripausmustapippuria

Täyte

    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1/2dlPirkka kevytmajoneesia
    • 1/2dlcrème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2-1dltilliä hienonnettuna

Lisäksi

    • Pirkka kukkavihanneksia (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa fileeseen 2-3 sentin välein nahkaan asti ulottuvia viiltoja. Nosta kirjolohifilee vuokaaan. Hiero fileen pintaan pippuria.
  2. Valuta sulaneet katkaravut ja hienonna ne karkeaksi, jos ne ovat kookkaita.
  3. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja täytä sillä kirjolohen viillot. Aseta filee nahkapuoli alaspäin voideltuun kookkaaseen uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa tanskalainen uunikala esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja Pirkka-kukkavihanneksien kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 163 kcal681 kJ
  • Proteiinia14,8 g
  • Hiilihydraatteja0,45 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua