Helppo texmex-broilerilasagne
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Helppo yhden kastikkeen lasagne onnistuu, kun teet yhden suuren juustoisen kastikkeen. Lisää tulisuutta makusi mukaan.
Ainekset
6 annosta
1 rs (400 g) | Pirkka kanan fileesuikaleita, maustamaton tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 tlk (500 g) | tai |
4 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
n. 12 kpl (190 g) | tai |
100 g | Valio juustomestarin cheddarjuustoraastetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 518 kJ / 124 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 9,5 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ruskista broilerin fileesuikaleet kasarissa tilkassa öljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista, kunnes broilerit ovat kypsiä ja sipuli kuullottunut.
Lisää kasariin tomaattimurska, vesi ja suola. Lisää myös maissit ja sulatejuusto. Sekoita ja keitä muutaman minuutin ajan. (Maista kastiketta ja lisää halutessasi esimerkiksi tuoretta hienonnettua chiliä).
Levitä lasagnevuoan pohjalle ohuelti broilerikastiketta ja asettele kastikkeen päälle lasagnelevyt. Kaada lasagnelevyille kastiketta. Tee toinen samanlainen kerros, jonka päälle lisätään jälleen lasagnelevyjä. Päälimmäiseksi tulee kastiketta. Ripottele juustoraaste lasagnen pinnalle.
Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos haluat lasagnen pintaan väriä, voit nostaa lasagnen lopuksi vielä 5 minuutiksi uunin yläosaan. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi voit ripotella lasagnen pinnalle hienonnettua chiliä ja tuoretta korianteria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −15 %Pirkka tomaattimurska 500 gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maissi 200 g pakasteHinta 0,75/kpl3,75/kg
- Plussa-etu −9 %Valio Koskenlaskija Ruoka 250 chili laktoostionPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl11,96/kgIlman Plussa-korttia 3,29/kpl (13,16/kg)
- Pirkka lasagnelevyt 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Plussa-etu −25 %Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste 150 gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (17,93/kg)
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Mutti tomaattimurska 2x210gHinta 1,65/kpl3,93/kg
- Pysyvästi edullinenMutti tomaattimurska 400gHinta 1,05/kpl2,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Apetit maissia 200g pakasteHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Myllyn Paras Lasagne 500g lasagnelevyjäHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Rummo Lasagne all'uovo No173 500gHinta 4,39/kpl8,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(193 arviota)
- yli 60 min3,8(1 277 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min3,9(239 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- yli 60 min4,0(224 arviota)
- 30 - 60 min3,9(213 arviota)
- yli 60 min4,1(248 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (443 arviota)
- Oona652 kuukautta sittenLisäsin paistaessani kanat niiden joukkoon pussin Santa Marian Spice mix for Fajita originalin. Ilman sitä olisi kyllä lasagne jäänyt liian mauttomaksi. Hyvä resepti muuten.
- Lolita198211 kuukautta sittenKokeilin reseptiä hieman muunneltuna. Allergian vuoksi emme voi käyttää sipulia emmekä valkosipulia, nämä korvasimme chilijauheella. Kanasuikaleiden sijaan laitoimme kanajauhelihaa, koska sitä oli sattunut jäämään pakastimeen. Oli ihan ok, mutta kyllä perinteinen lasagne oikeaan, rasvaiseen jauhelihaan tehtynä vie voiton. Maissi oli kuitenkin hyvä lisä tässä perinteseen lasagneen nähden! :)
- Mia2 vuotta sittenTämä on yksi minun lemppareita. Olen tosin tehnyt oman version. Jätin maissin pois ja laitoin tilalle paprikaa, kesäkurpitsaa, purjoa sekä valkosipulia. Itse pidän tulisesta joten lisään myös tuoretta chiliä mikäli teen vain itselleni. Tämän hyvä puoli on myös se että tässä on vähän kaloreita, jonka takia toimii myös laihdutusruokana :)
- Tintus2 vuotta sittenItse teen tämän naudan jauhelihasta, ja tulee ihan älyttömän hyvää!
- Kokkailija2 vuotta sittenKanaa on mielestäni liian vähän ja fileesuikaleet eivät jakaudu tasaisesti. Jos teen toiste, niin laitan broilerin jauhelihaa ja suosiolla 2x400g pakettia. Aika laiha lasagne tuli tuolla kanamäärällä. Maku on ihan ok, kun laitoin 2tl suolaa, ripauksen sokeria, paprikajauhetta, valkosipulia reilummalla kädellä sekä tomaattiasosetta/pyrettä pari rkl. Kiitos vain aiemmin kommentoineille, olisi voinut tulla muuten aika mauton sapuska.
- Rimpula3 vuotta sittenEi toiminut tämä ohje! Aivan liian vähän nestettä!
- KW4 vuotta sittenOlen tehnyt useita eri variaatioita tästä, mutta lasagnelevyjen sijasta olen käyttänyt joko maissitortillaa (vehnäkin toimii) tai nachoja.
- Sova4 vuotta sittenHyvä ohje, josta tulee loistavaa näillä muutoksilla - 2tl suolaa 1tl sijasta (1tl kanaan ja 1tl tomaattimurskaan), 1tl sokeria taittamaan tomaattikastikkeen happamuutta ja tuoreen valkosipulin määrän voi tuplata, jopa triplata. Erittäin monipuolinen sivusto, jatkakaa samaan malliin :)
- Antza5 vuotta sittenToi on hyvää arkena ja juhlana
- Banini7 vuotta sittenPerheen kestosuosikki
- Karoliina7 vuotta sittenEn tykännyt :( Jotenkin tunkkainen maku
- Margit8 vuotta sittenTästä on tullut meidän perheen vakioruokaa. Jos joku ei tykkää chilistä niin Koskenlaskija Cheddarilla tulee myös tosi hyvää. Hieman ihmettelin aiempia kommentteja mm. jeeran puutteesta tai mikä tästä tekee meksikolaista. Meksikon ruokakulttuuriin kuuluu tomaatti, chili ja maissi, jotka kaikki löytyvät tästä ruuasta. Jeera kuuluu Lähi-Idän maiden ja esim. Intian ja Pakistanin ruokakulttuuriin.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenherkullista, hyvää vaihtelua perus lasagnelle tai kanakastikkeelle
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenKotikokki, kiitos kysymyksestäsi. Harmilista, ettei lasagnen maku ole vastannut odotuksiasi. Halutessaan kastikkeeseen voi lisätä potkua esimerkiksi tuoreella chilillä.
- Kotikokki9 vuotta sittenkyllä oli kaukana texmex:stä :(, ja muutenkin mautonta, onko reseptistä jäänyt osa mausteista pois...
- merja9 vuotta sittenIlman juustokuminaakin herkullinen ja helppo lasagne.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenKokeilija, valitettavasti resepteistä ei saatavilla ravintosisältötietoja.
- kokeilija9 vuotta sittenLaitoin valkosipulitomaattimurskaa. Hyvää tuli. Löytyykö jostain ruuan ravintosisältö? Kaipailisin.
- NN9 vuotta sittenOli hyvää!
- Missuli9 vuotta sittenHyvää oli :)
- Omin luvin9 vuotta sittenIhan itse päätin laittaa edellisen kommentoijan mainitsemaa juustokuminaa (ja oreganoa ja enemmän valkosipulia), ja hyvä tuli. ;)
- k supermarket9 vuotta sittenEn ihan ymmärtänyt että mikä ohjeessa on meksikolaista, kun se ei sisällä esim. jeeraa..