Peltilasagne
Levitä lasagne vaihteeksi pellille ja täytä pekonilla tai parmankinkulla höystetyllä jauhelihaseoksella sekä ricotta-mozzarellatahnalla. Noin 6,40€/annos*
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
Jauhelihakastike
- 1pkt(300 g)HK hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1pkt(140 g)HK Amerikan pekonia tai
- 2pkt(à 70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1rklöljyä
- 1prk(350 g)Così Com´è punainen miniluumutomaatti, säilyke
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1/2ruukkuaruukkua basilikaa hienonnettuna
Juustoseos
- 2prk(à 250 g)ricottajuustoa (esim. Galbani)
- 150gK-Menu mozzarellaraastetta
- 2kananmunaa
- 1/2tlsuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Päälle
- 100gK-Menu mozzarellaraastetta
- 1prk(350 g)Così Com´è punainen miniluumutomaatti, säilyke
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekonit tai parmankinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää pekonit tai parmankinkku. Kääntele hetken. Lisää jauheliha ja annan sen ruskistua. Lisää tomaattisäilyke liemineen ja mausteet. Hauduta noin 1o minuuttia.
- Sekoita ricottajuustot, mozzarellaraaste ja kananmunat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa lasagne syvälle uunipannulle. Pese uunipannu hyvin ennen käyttöä tai vuoraa leivinpaperilla. Laita pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja puolet juustoseoksesta. Levitä päälle toinen kerros lasagnelevyjä ja sen päälle loput juustoseoksesta.
- Nostele päälle vielä säilöttyjä tomaatteja liemineen ja ripottele juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia uunin keskitasolla. Viimeistele basilikalla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet
Kommentoi
Millä muulla tuorejuustolla voisi korvata Ricottan? Sitä ei tahdo löytää Citymarketista tai Prismasta. Suurimmissa myymälöissä varmaan on, mutta ei pienemmissä. Lisäsin vähän vettä jauhelihakastikkeeseen ja tuli mehevämpää. Erittäin hyvän makuista ja kätevä tehdä, kun ei tarvinnut tehdä erillistä valkokastiketta juustoraasteineen.
Anja, voit kokeilla korvata ricottan esimerkiksi tavallisella tuorejuustolla tai ranskankermalla.
No, huh tulee kallis lasagne. Jos juustokastikkeen tekee vaan jauhoista rasvasta ja juuston jämistä.
Hyvää, mutta kuivahkoa vaikka käytin jauhelihakastikkeeseen isomman määrän nestettä (=tomaattimurskaa). Myös juustotäytteen pitäisi olla koostumukseltaan löysempää.
Tuli meinaa erittäin hyvää💖