PeltilasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Peltilasagne

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Levitä lasagne vaihteeksi pellille ja tee siitä luksusversio täyttämällä lasagne pekonilla höystetyllä jauhelihaseoksella sekä ricotta-mozzarellatahnalla.

    Ainekset

    4–6 annosta
    300 g
     
    tai

    Jauhelihakastike

    1 rs (300 g)
     
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 prk (400 g)
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 ruukkua
     
    basilikaa hienonnettuna
    tai

    Juustoseos

    2 prk (à 250 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    rouhittua mustapippuria
    tai

    Päälle

    100 g
     
    tai
    1 prk (400 g)
     
    tai
    1/2 ruukkua
     
    tuoretta basilikaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    646 kJ / 155 kcal
    Rasva
    8,4 g
    josta tyydyttynyttä
    4 g
    Hiilihydraatit
    10,7 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    9 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekonit tai parmankinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää pekonit tai parmankinkku. Kääntele hetken. Lisää jauheliha ja annan sen ruskistua. Lisää tomaattisäilyke liemineen ja mausteet. Hauduta noin 1o minuuttia.

    Sekoita ricottajuustot, mozzarellaraaste ja kananmunat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Kokoa lasagne syvälle uunipannulle. Pese uunipannu hyvin ennen käyttöä tai vuoraa leivinpaperilla. Laita pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja puolet juustoseoksesta. Levitä päälle toinen kerros lasagnelevyjä ja sen päälle loput juustoseoksesta.

    Nostele päälle vielä säilöttyjä tomaatteja liemineen ja ripottele juustoraastetta.

    Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia uunin keskitasolla. Viimeistele basilikalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka lasagnelevyt 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g
      Hinta 2,79/kpl
      9,30/kg
    • Plussa-etu −9 %
      Pirkka Grillaa suomalainen pekoni 150g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      15,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
    • Mutti kirsikkatomaatit 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Pirkka Parhaat ricotta 250g
      Hinta 3,85/kpl
      15,40/kg
    • K-Menu mozzarellajuustoraaste 250g
      Hinta 2,25/kpl
      9,00/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (65 arviota)

    • Anja
      4 vuotta sitten
      Millä muulla tuorejuustolla voisi korvata Ricottan? Sitä ei tahdo löytää Citymarketista tai Prismasta. Suurimmissa myymälöissä varmaan on, mutta ei pienemmissä. Lisäsin vähän vettä jauhelihakastikkeeseen ja tuli mehevämpää. Erittäin hyvän makuista ja kätevä tehdä, kun ei tarvinnut tehdä erillistä valkokastiketta juustoraasteineen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Anja, voit kokeilla korvata ricottan esimerkiksi tavallisella tuorejuustolla tai ranskankermalla.
    • Jaakko
      5 vuotta sitten
      No, huh tulee kallis lasagne. Jos juustokastikkeen tekee vaan jauhoista rasvasta ja juuston jämistä.
    • Jussi
      5 vuotta sitten
      Hyvää, mutta kuivahkoa vaikka käytin jauhelihakastikkeeseen isomman määrän nestettä (=tomaattimurskaa). Myös juustotäytteen pitäisi olla koostumukseltaan löysempää.
    • Tero
      5 vuotta sitten
      Tuli meinaa erittäin hyvää💖