Peltilasagne
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Levitä lasagne vaihteeksi pellille ja täytä pekonilla tai parmankinkulla höystetyllä jauhelihaseoksella sekä ricotta-mozzarellatahnalla.
Ainekset
4–6 annosta
300 g | tai |
Jauhelihakastike | |
---|---|
1 pkt (300 g) | HK hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia tai |
1 | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 pkt (140 g) 2 pkt (à 70 g) | HK Amerikan pekonia tai tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 prk (350 g) | Così Com´è punainen miniluumutomaatti, säilyke tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/2 ruukkua | basilikaa hienonnettuna tai |
Juustoseos | |
2 prk (à 250 g) | ricottajuustoa (esim. Galbani) tai |
150 g | tai |
2 | kananmunaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | rouhittua mustapippuria tai |
Päälle | |
100 g | tai |
1 prk (350 g) | Così Com´è punainen miniluumutomaatti, säilyke tai |
1/2 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekonit tai parmankinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää pekonit tai parmankinkku. Kääntele hetken. Lisää jauheliha ja annan sen ruskistua. Lisää tomaattisäilyke liemineen ja mausteet. Hauduta noin 1o minuuttia.
Sekoita ricottajuustot, mozzarellaraaste ja kananmunat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa lasagne syvälle uunipannulle. Pese uunipannu hyvin ennen käyttöä tai vuoraa leivinpaperilla. Laita pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja puolet juustoseoksesta. Levitä päälle toinen kerros lasagnelevyjä ja sen päälle loput juustoseoksesta.
Nostele päälle vielä säilöttyjä tomaatteja liemineen ja ripottele juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia uunin keskitasolla. Viimeistele basilikalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(354 arviota)
- yli 60 min4,0(109 arviota)
- yli 60 min4,2(94 arviota)
- yli 60 min4,1(285 arviota)
- yli 60 min4,2(30 arviota)
- 30 - 60 min4,1(150 arviota)
- yli 60 min4,2(35 arviota)
- yli 60 min4,0(199 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (58 arviota)
- Anja3 vuotta sittenMillä muulla tuorejuustolla voisi korvata Ricottan? Sitä ei tahdo löytää Citymarketista tai Prismasta. Suurimmissa myymälöissä varmaan on, mutta ei pienemmissä. Lisäsin vähän vettä jauhelihakastikkeeseen ja tuli mehevämpää. Erittäin hyvän makuista ja kätevä tehdä, kun ei tarvinnut tehdä erillistä valkokastiketta juustoraasteineen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAnja, voit kokeilla korvata ricottan esimerkiksi tavallisella tuorejuustolla tai ranskankermalla.
- Jaakko3 vuotta sittenNo, huh tulee kallis lasagne. Jos juustokastikkeen tekee vaan jauhoista rasvasta ja juuston jämistä.
- Jussi4 vuotta sittenHyvää, mutta kuivahkoa vaikka käytin jauhelihakastikkeeseen isomman määrän nestettä (=tomaattimurskaa). Myös juustotäytteen pitäisi olla koostumukseltaan löysempää.
- Tero4 vuotta sittenTuli meinaa erittäin hyvää💖