Kirjolohipihvit
Kirjolohipihvit paistetaan meijerivoissa tai margariinissa kokin maun mukaan. Lopuksi pihvien päälle puristetaan sitruunamehua ja tarjotaan perunoiden kera.
4 annostaalle 30 min400 kcal / annos (180g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- n. 10cm:n palapurjoa
- 1dlPirkka tilliä hienonnettuna
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1munanvalkuainen
Paistamiseen
Pinnalle
- 1/2sitruunaa
Valmistus
alle 30 min- Poista kirjolohifileestä ruodot, nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Siirrä lohisuikaleet kulhoon. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjoviipaleet joko mikroaaltouunissa tai paistinpannussa pienessä rasvamäärässä.
- Lisää kalasuikaleiden joukkoon purjo, tilli, perunajauhot siivilän läpi, suola ja mustapippuria. Vaahdota valkuainen kevyesti ja sekoita se lopuksi muiden aineiden joukkoon.
- Kuumenna rasva paistinpannussa. Nosta kauhalla nokare kalaseosta kuumalle pannulle. Tasoita seos pyöreäksi pihviksi. Paista pihvit kauniin ruskeiksi. Seoksesta tulee noin 10 pihviä.
- Purista kypsille pihveille sitruunanmehua. Tarjoa kirjolohipihvit perunasoseen tai keitettyjen perunoiden sekä ruohosipulilla ja sinapilla maustetun kermaviilin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 400 kcal1 680 kJ
- Proteiinia 31 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi