Kirjolohikyljykset ja sipuli-sienimuhennos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kokonaisesta kirjolohesta leikatut kyljykset ovat meheviä. Ne tarjotaan sipulisen sipuli-sienimuhennoksen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1 kg) | kokonainen kirjolohi tai |
1 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
2 rkl | voita tai margariinia tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Sipuli-sienimuhennos | |
---|---|
2 (300 g) | sipulia tai |
1 (250 g) | purjo tai |
1 rs (200 g) | tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
mustapippuria tai | |
n. 100 g | Pirkka maustamatonta tuorejuustoa tai |
Koristeeksi | |
sitruuna tai | |
tilliä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperiin. Leikkaa evät pois saksilla. Viipaloi kala noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja mustapippuria.
Sulata rasva pannussa. Kypsennä kaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Pane pannun päälle välillä kansi. Tarkista kypsyys ruodon vierestä. Valuta kaloille sitruunanmehua.
Viipaloi sipuli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota sipuli. Siirrä ne lautaselle. Ruskista kevyesti sienet. Lisää purjot ja kuullota sekoittaen. Lisää kasariin sipulit ja mausta seos. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kuumenna.
Koristele kalat sitruunalla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta