Kirjolohikyljykset ja sipuli-sienimuhennos
Kokonaisesta kirjolohesta leikatut kyljykset ovat meheviä. Ne tarjotaan sipulisen sipuli-sienimuhennoksen kanssa.
4 annosta30 - 60 min501 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1 kg)kokonainen kirjolohi
- 1tlsuolaa
- mustapippuria
- 2rklvoita tai margariinia
- 2rklsitruunanmehua
Sipuli-sienimuhennos
- 2(300 g)sipulia
- 1(250 g)purjo
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1tltimjamia
- mustapippuria
- n. 100gPirkka maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
- sitruuna
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperiin. Leikkaa evät pois saksilla. Viipaloi kala noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja mustapippuria.
- Sulata rasva pannussa. Kypsennä kaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Pane pannun päälle välillä kansi. Tarkista kypsyys ruodon vierestä. Valuta kaloille sitruunanmehua.
- Viipaloi sipuli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota sipuli. Siirrä ne lautaselle. Ruskista kevyesti sienet. Lisää purjot ja kuullota sekoittaen. Lisää kasariin sipulit ja mausta seos. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kuumenna.
- Koristele kalat sitruunalla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 501 kcal2 100 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa43 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kiitos resepteistä. Vaikuttaa herkulliselta. Täytyy kokeilla.
Ei kalasta saa kyljyksiä, ne on medaljonkeja.