• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirjolohikyljykset ja sipuli-sienimuhennos

Kokonaisesta kirjolohesta leikatut kyljykset ovat meheviä. Ne tarjotaan sipulisen sipuli-sienimuhennoksen kanssa.
Kirjolohikyljykset ja sipuli-sienimuhennos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 501 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1 kg)kokonainen kirjolohi
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 2rklsitruunanmehua

Sipuli-sienimuhennos

    • 2(300 g)sipulia
    • 1(250 g)purjo
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • mustapippuria
    • n. 100gPirkka maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeksi

    • sitruuna
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperiin. Leikkaa evät pois saksilla. Viipaloi kala noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja mustapippuria.
  2. Sulata rasva pannussa. Kypsennä kaloja noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Pane pannun päälle välillä kansi. Tarkista kypsyys ruodon vierestä. Valuta kaloille sitruunanmehua.
  3. Viipaloi sipuli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota sipuli. Siirrä ne lautaselle. Ruskista kevyesti sienet. Lisää purjot ja kuullota sekoittaen. Lisää kasariin sipulit ja mausta seos. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kuumenna.
  4. Koristele kalat sitruunalla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 501 kcal2 100 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua