• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Herkkusieni-kirjolohi ja lohkoperunat

Herkkusieni-kirjolohi ja lohkoperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis.suolaa 1 %)

Kuorrutus

Lohkoperunat

    • n. 700gPirkka perunoita (punainen pussi)
    • 2-3rklöljyä
    • mustapippuria
    • ripaussuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Säädä uuni 250 asteeseen. Pese perunat ja leikkaa ne kahdeksaan lohkoon ja kuivaa talouspaperilla. Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle kuori paperia vasten.
  2. Paahda perunalohkoja uunissa ylätasolla, kunnes lohkot ovat kuivuneet ja saaneet hiukan väriä eli noin 15 minuuttia. Voitele lohkot öljyllä ja mausta pippurilla sekä suolalla. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.
  3. Valmista kala perunoiden alkukypsennyksen aikana. Leikkaa filee annospaloiksi. Lado palat voideltuun uunivuokaan fileen muotoon nahka alaspäin.
  4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuullota sipulia öljyssä. Lisää sipulin joukkoon sienet ja paista pari minuuttia. Lisää juustoraaste, korppujauhot, ruokajogurtti, hienonnettu tilli ja mustapippuria. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja peitä sillä kalapalat.
  5. Siirrä perunalohkoja sen verran sivuun, että vuoka mahtuu samalle pellille. Kypsennä kalaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Lado perunat kalavuoan reunoille tarjolle. Tarjoa lisäksi keitettyjä Pirkka kukkavihanneksia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia7,65 g
  • Hiilihydraatteja6,25 g
  • Rasvaa7,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua