Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Zürichin palapaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Zürichin palapaisti

Pirkka-koekeittiön testaama Zürichin palapaisti hautuu mureaksi nopeasti, sillä se on valmistettu naudan ulkofileestä.

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa ulkofilee pituussuunnassa 3–4 palaan fileen leveydestä riippuen. Tarkista palojen sivusta lihassyiden suunta ja leikkaa palat poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet.
  2. Kuumenna pannulla voi ja lisää herkkusienet. Paista ahkerasti käännellen. Lisää sipulit. Jatka kypsentämistä, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, ja kumoa ne kattilaan. Kiehauta pannulla puoli desiä vettä ja kaada se sienten päälle.
  3. Kuumenna pannulla hiukan voita ja paista lihaviipaleet kolmessa erässä. Käännä viipaleet, kun pinta pisaroi. Siirrä lihat kattilaan. Kiehauta ja sekoita pannulla taas hiukan vettä ja kaada kastikkeen joukkoon. Kuivaa pannu joka paistokerran jälkeen. Ripottele jauhot paistetuille lihoille viimeiseen pannulliseen, lisää hiukan voita ja sekoita jauhoja lihojen kanssa hetken aikaa. Tyhjennä pannu kattilaan. Kiehauta vielä pannulla loput vedestä ja kaada kattilaan.
  4. Lisää kattilaan viini. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hiljaa kannen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai röstin kanssa. Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja tai parsakaalia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille31 arvostelua