Zürichin palapaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Zürichin palapaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Pirkka-koekeittiön testaama Zürichin palapaisti hautuu mureaksi nopeasti, sillä se on valmistettu naudan ulkofileestä.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
naudan ulkofileetä
tai
1 rs (200 g)
 
tai
n. 3 rkl
 
voita
tai
1/2 ps
 
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
3 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
kuivaa valkoviiniä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
474 kJ / 113 kcal
Rasva
5,2 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
11,2 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa ulkofilee pituussuunnassa 3–4 palaan fileen leveydestä riippuen. Tarkista palojen sivusta lihassyiden suunta ja leikkaa palat poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet.

Kuumenna pannulla voi ja lisää herkkusienet. Paista ahkerasti käännellen. Lisää sipulit. Jatka kypsentämistä, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, ja kumoa ne kattilaan. Kiehauta pannulla puoli desiä vettä ja kaada se sienten päälle.

Kuumenna pannulla hiukan voita ja paista lihaviipaleet kolmessa erässä. Käännä viipaleet, kun pinta pisaroi. Siirrä lihat kattilaan. Kiehauta ja sekoita pannulla taas hiukan vettä ja kaada kastikkeen joukkoon. Kuivaa pannu joka paistokerran jälkeen. Ripottele jauhot paistetuille lihoille viimeiseen pannulliseen, lisää hiukan voita ja sekoita jauhoja lihojen kanssa hetken aikaa. Tyhjennä pannu kattilaan. Kiehauta vielä pannulla loput vedestä ja kaada kattilaan.

Lisää kattilaan viini. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hiljaa kannen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai röstin kanssa. Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja tai parsakaalia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Naudan ulkofilee palana
    Hinta 19,95/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/5 kpl
    3,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800
    Hinta n. 19,92/kpl
    24,90/kg
  • Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g Alankomaat
    Hinta 3,89/kpl
    15,56/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (32 arviota)

  • Mummi
    4 vuotta sitten
    😋