Uunisei
Uunisei eli uuniseiti on uunissa valmistuva kalaruoka, jonka maustat supermeheväksi juustolla ja kermalla. Noin 1,10€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1/2tlsuolaa
- ripausvalkopippuria
- 1tltimjamia
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2tlkorppujauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Laita seipalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Ota vuoka uunista. Ripottele kaloille timjamia, kaada ruokakerma vuokaan, ripottele juustoraaste ja korppujauhot kalojen pinnalle.
- Jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pieniruokaisille on tämä resepti. Kahteen pekkaan söimme eikä jäänyt tähteeksi
Nimimerkki Sara, katso video. Videolla nainen sanoo, että kalat ladotaan JÄISINÄ uunivuoan pohjalle.
Tuleeko sein olla jäistä vai sulatettua. 1 kohdassa olisi hyvä lukea "Laita JÄISET seipalat uunivuokaan." jos kyseessä jäinen kala.
Olipa hyväää!
Hyvää tuli
Tosi hyvää tuli!