• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Herkkusienisosekeitto ja pekoni-leipäkuutiot

Tämä sienistä ja perunoista tehty sosekeitto valmistuu nopeasti. Tarjoa sosekeitto pekonin ja leipäkuutioiden kanssa.
Herkkusienisosekeitto ja pekoni-leipäkuutiot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Päälle

    • 1/2pkt(à 170 g)HK Amerikanpekonia
    • 4viipalettaruisvuokaleipää pieninä kuutioina
    • nippupersiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Harjaa sienet puhtaiksi ja viipaloi.
  2. Kiehauta sienet rasvassa kattilassa. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua.
  3. Lisää vesi, fondi, perunat ja pippuri. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  4. Lado pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja kuumenna hitaasti, jotta rasva sulaa ja pekoni kuivuu. Älä ruskista liikaa. Käännä hetkeksi. Nosta kypsät pekoniviipaleet valumaan talouspaperin päälle. Paista pieniksi kuutioiksi leikatut ruisleipäviipaleet rapeiksi pekonin rasvassa.
  5. Soseuta perunat ja sienet sauvasekoittimella sileäksi ja lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja viimeistele kermalla.
  6. Hienonna pekonit ja persilja veitsellä. Sekoita ne kuumien leipäkuutioiden kanssa. Tarjoa leipäsekoitus keiton päällä.

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 345 kcal1 440 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5