Kantarellikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Täyteläinen kantarellikeitto on sienikauden ehdoton luottoresepti. Kermainen kantarellikeitto on juhlava alkuruoka tai astetta herkullisempi arkiruoka.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 l (300 g) | kantarelleja tai |
2 rkl | voita tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
6 dl | vettä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 495 kJ / 120 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 6,7 g |
Hiilihydraatit | 3,7 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 1,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Puhdista kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää puhdistetut sienet ja hauduta, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. (Nosta noin 1 dl sieniä sivuun myöhempää varten koristeeksi.)
Lisää pannulle jauhot. Lisää vesi, kerma sekä annosfondi. Kiehauta ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Jaa keitto annoskuhoihin ja nosta keskelle muutama kokonainen sieni koristeeksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,65/kpl8,25/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,15/kpl17,50/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,4(49 arviota)
- alle 30 min3,9(374 arviota)
- alle 30 min3,8(32 arviota)
- alle 30 min4,3(364 arviota)
- alle 30 min3,5(59 arviota)
- 30 - 60 min3,2(42 arviota)
- 30 - 60 min4,1(156 arviota)
- alle 30 min4,1(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (347 arviota)
- Kaisa12 päivää sittenErittäin hyvää .
- itkuinen26 päivää sittenVetistä litkua tuli lopputuloksesta. Älkää tuhlatko kantarellejanne tähän!!
- Santtu1 kuukausi sittenKoskenlaskijaa hyvä pala lisäksi! Arvot!
- Soppamaikki5 kuukautta sittenMaukas keitto.
- Elka5 kuukautta sittenTosi hyvää keitto! Enemmän vain vehnäjauhoa.
- Kirstianne5 kuukautta sittenSuolan takia olen laittanut vaan puolikkaan fondin.
- W5 kuukautta sittenMeillä tuli hyvän makuinen, mut liian vetinen kun ohjeella tehtiin.
- Js6 kuukautta sittenEhkä kokki joka ei niin usein ole keittiössä, saattaisi arvostaa mainintaa, tee tämä kattilassa… ja veden, kerman ja fomdin jälkeen pientä mainintaa keittoajasta, ennen soseuttamista?
- Jack7 kuukautta sittenKunnolla kun ruskista kantarellit niin hyvä tulee.
- Tsk9 kuukautta sittenVettä reilusti vähemmän, kun tulee kermakin. Korvasin kasvinfondin kantarellifondilla niin korosti kivasti seinien makua. Muuten hyvä resepti. Ja tosiaan koskenlaskija vielä sekaan ens kerralla niin tulee vielä täyteläisempi.
- raraka1 vuosi sittenA quick, tasty chanterelle soup recipe that is easy to make when you are busy. I used "ruokakerma" instead of "kuohukerma" for a lighter version and just pureed all of the mushrooms instead of leaving some aside for decoration. Toasted dark rye bread is a great accompaniment especially when you dip it in the soup.
- Sini1 vuosi sittenMaku hyvä. Liikaa nestettä tällä määrällä
- Pettynyt1 vuosi sittenLiikaa nestettä ja liian vähän suolaa. Harmittaa, että kanttarellit meni tähän vetiseen soseeseen. Kannattaa etsiä toinen resepti.
- Krääsä1 vuosi sittenKohtien 2 & 3 väliin kannattaisi lisätä 5-10 min keittäminen...
- Tepa1 vuosi sittenNamia. Laitoin sopan päälle myös vähän timjamia ja oreganoa.
- Opiskelija1 vuosi sittenLaitoin 200g kantarelleja ja 100g herkkusieniä, niin tuli vähän halvempaa, mutta maistui silti kantarelleilta
- Kokki1 vuosi sittenKuohukerman sijaan käytin Pirkka kaurakermaa ja lisäsin vielä noin 1/4-osan koskenlaskijaa, joka teki keitosta täyteläisempää.
- Ripa1 vuosi sittenTosi hyvää paahtoleivän kanssa.
- Kokeileva kokki 😘1 vuosi sittenHyvä resepti 👍 tuli tosi hyvä keitto 😍👍👍
- Henna1 vuosi sittenPerus toimiva ohje, jokainen voi maustaa mieleisekseen😊
- Kanttarelli1 vuosi sittenRipaus chiliä ja ai että :)
- Kanttarelli1 vuosi sittenTästä puuttuu kokonaan haudutus 15 min ennen soseutusta
- Kotikokki mautamistaidolla.1 vuosi sittenJoopa jooo. Fondia tai lihalientä joka ruokaan niin kaikki maistuu samalta.
- Luciana8 vuotta sittenLaittakaa sulatejuustoa ja on sitten täydellinen 👌