Hyppää sisältöön
KantarellikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kantarellikeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Täyteläinen kantarellikeitto on sienikauden ehdoton luottoresepti. Kermainen kantarellikeitto on juhlava alkuruoka tai astetta herkullisempi arkiruoka.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 l (300 g)
 
kantarelleja
tai
2 rkl
 
voita
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
6 dl
 
vettä
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
1
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
495 kJ / 120 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
6,7 g
Hiilihydraatit
3,7 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
1,6 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Puhdista kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää puhdistetut sienet ja hauduta, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. (Nosta noin 1 dl sieniä sivuun myöhempää varten koristeeksi.)
Lisää pannulle jauhot. Lisää vesi, kerma sekä annosfondi. Kiehauta ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Jaa keitto annoskuhoihin ja nosta keskelle muutama kokonainen sieni koristeeksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
    Hinta 1,65/kpl
    8,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/l
  • Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.
    Hinta 3,15/kpl
    19,69/kg
  • Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Hinta 3,15/kpl
    17,50/l
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (347 arviota)

  • Kaisa
    12 päivää sitten
    Erittäin hyvää .
  • itkuinen
    26 päivää sitten
    Vetistä litkua tuli lopputuloksesta. Älkää tuhlatko kantarellejanne tähän!!
  • Santtu
    1 kuukausi sitten
    Koskenlaskijaa hyvä pala lisäksi! Arvot!
  • Soppamaikki
    5 kuukautta sitten
    Maukas keitto.
  • Elka
    5 kuukautta sitten
    Tosi hyvää keitto! Enemmän vain vehnäjauhoa.
  • Kirstianne
    5 kuukautta sitten
    Suolan takia olen laittanut vaan puolikkaan fondin.
  • W
    5 kuukautta sitten
    Meillä tuli hyvän makuinen, mut liian vetinen kun ohjeella tehtiin.
  • Js
    6 kuukautta sitten
    Ehkä kokki joka ei niin usein ole keittiössä, saattaisi arvostaa mainintaa, tee tämä kattilassa… ja veden, kerman ja fomdin jälkeen pientä mainintaa keittoajasta, ennen soseuttamista?
  • Jack
    7 kuukautta sitten
    Kunnolla kun ruskista kantarellit niin hyvä tulee.
  • Tsk
    9 kuukautta sitten
    Vettä reilusti vähemmän, kun tulee kermakin. Korvasin kasvinfondin kantarellifondilla niin korosti kivasti seinien makua. Muuten hyvä resepti. Ja tosiaan koskenlaskija vielä sekaan ens kerralla niin tulee vielä täyteläisempi.
  • raraka
    1 vuosi sitten
    A quick, tasty chanterelle soup recipe that is easy to make when you are busy. I used "ruokakerma" instead of "kuohukerma" for a lighter version and just pureed all of the mushrooms instead of leaving some aside for decoration. Toasted dark rye bread is a great accompaniment especially when you dip it in the soup.
  • Sini
    1 vuosi sitten
    Maku hyvä. Liikaa nestettä tällä määrällä
  • Pettynyt
    1 vuosi sitten
    Liikaa nestettä ja liian vähän suolaa. Harmittaa, että kanttarellit meni tähän vetiseen soseeseen. Kannattaa etsiä toinen resepti.
  • Krääsä
    1 vuosi sitten
    Kohtien 2 & 3 väliin kannattaisi lisätä 5-10 min keittäminen...
  • Tepa
    1 vuosi sitten
    Namia. Laitoin sopan päälle myös vähän timjamia ja oreganoa.
  • Opiskelija
    1 vuosi sitten
    Laitoin 200g kantarelleja ja 100g herkkusieniä, niin tuli vähän halvempaa, mutta maistui silti kantarelleilta
  • Kokki
    1 vuosi sitten
    Kuohukerman sijaan käytin Pirkka kaurakermaa ja lisäsin vielä noin 1/4-osan koskenlaskijaa, joka teki keitosta täyteläisempää.
  • Ripa
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää paahtoleivän kanssa.
  • Kokeileva kokki 😘
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti 👍 tuli tosi hyvä keitto 😍👍👍
  • Henna
    1 vuosi sitten
    Perus toimiva ohje, jokainen voi maustaa mieleisekseen😊
  • Kanttarelli
    1 vuosi sitten
    Ripaus chiliä ja ai että :)
  • Kanttarelli
    1 vuosi sitten
    Tästä puuttuu kokonaan haudutus 15 min ennen soseutusta
  • Kotikokki mautamistaidolla.
    1 vuosi sitten
    Joopa jooo. Fondia tai lihalientä joka ruokaan niin kaikki maistuu samalta.
  • Luciana
    8 vuotta sitten
    Laittakaa sulatejuustoa ja on sitten täydellinen 👌