Herkullinen kinkkupiirakka
Tämä kirkkupiirakka on helppo ja herkullinen.
8 palaa30 - 60 min235 kcal / 100 g
Ainekset
8 palaa
Pohja
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dl(65 g)Pirkka perunasosejauhetta
- 1rklkylmää vettä
Täyte
- 1/2tlk(à 280 g)Pirkka herkkusieniviipaleita
- 3kananmunaa
- 1tlk(2 dl)kevytkermaa
- 1 1/2tloreganoa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Nypi kulhossa nopeasti käsin kylmä rasva, vehnäjauhot ja perunasosejauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään.
- Suikaloi kinkku ja valuta herkkusienistä liemi. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Lisää joukkoon noin puolet juustoraasteesta.
- Levitä kinkku ja herkkusienet vuokaan. Ripottele pinnalle oreganoa ja mustapippuria. Kaada päälle muna-kerma-juustoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 235 kcal982 kJ
- Proteiinia 9,53 g
- Hiilihydraatteja7,03 g
- Rasvaa18,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pohjan on hyvä, mutta mieluummin tuoreita sieniä 😀
Tämä piirakka on nimensä veroinen ja onnistuu aina. Tykkään tosi paljon pohjan koostumuksesta, on mukavan murea. Ja helppo tehdä. 5/5
Piirakka oli hyvän makuinen ja hwlppo tehdä, korvasin kerman maidolla ja tein matalaan 27cm piirakkavuokaan. Mutta uunissa piirakka osittain valui pohjalle... Ensi kerralla otan sen ison vuoan:)