Arkiston aarre
Herkullinen kinkkupiirakka
- Annosmäärä8 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Tämä kirkkupiirakka on helppo ja herkullinen.
Ainekset
8 palaa
Pohja
- 150 g Pirkka leivontamargariinia tai voita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl (65 g) Pirkka perunasosejauhetta
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua (pala)
- 1/2 tlk (à 280 g) Pirkka herkkusieniviipaleita
- 3 kananmunaa
- 1 tlk (2 dl) kevytkermaa
- 1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1 1/2 tl oreganoa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia992 kJ / 238 kcal
- Rasva17 g
- josta tyydyttynyttä8,8 g
- Hiilihydraatit11,3 g
- josta sokereita1,1 g
- Proteiini9,8 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Nypi kulhossa nopeasti käsin kylmä rasva, vehnäjauhot ja perunasosejauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään.
- Suikaloi kinkku ja valuta herkkusienistä liemi. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Lisää joukkoon noin puolet juustoraasteesta.
- Levitä kinkku ja herkkusienet vuokaan. Ripottele pinnalle oreganoa ja mustapippuria. Kaada päälle muna-kerma-juustoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min3,4(137 arviota)
- 30 - 60 min4,1(91 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,9(113 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,5(13 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- 30 - 60 min3,7(84 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (67 arviota)
- Kokkienkokki3 vuotta sittenPohjan on hyvä, mutta mieluummin tuoreita sieniä 😀
- Kati4 vuotta sittenTämä piirakka on nimensä veroinen ja onnistuu aina. Tykkään tosi paljon pohjan koostumuksesta, on mukavan murea. Ja helppo tehdä. 5/5
- Iitu917 vuotta sittenPiirakka oli hyvän makuinen ja hwlppo tehdä, korvasin kerman maidolla ja tein matalaan 27cm piirakkavuokaan. Mutta uunissa piirakka osittain valui pohjalle... Ensi kerralla otan sen ison vuoan:)