• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 254 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi sormin kylmä rasva, perunasosejauhe ja vehnäjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, juustoraaste, tilli ja suola. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut sekä roseepippurit.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. (Voit nostaa piirakan kypsymisen loppuvaiheessa ylemmäksi pariksi minuutiksi, jotta piirakan pinta saa kauniin värin.)

Ravintosisältö per 100 g

  • 254 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia10,3 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10