• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Peruna-jauhelihanyytit

Peruna-jauhelihanyyttien taikinaan on käytetty perunasosejauhetta ja voita. Nyytit on täytetty riisi-jauhelihaseoksella.
Peruna-jauhelihanyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (50g)

Ainekset

24 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu, kylmä rasva. Käytä konetta, kunnes seos on ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Keitä riisi kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulikuutioita hetki öljyssä.
  3. Lisää jauheliha pannulle ja anna sen ruskistua. Mausta suolalla, pizzamausteella, paprikalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Jäähdytä seos.
  4. Sekoita riisin joukkoon jauhelihaseos, juustoraaste, muna ja persilja.
  5. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne pyöreiksi levyiksi. Nosta levyt voidellulle muffinipellille tai paperivuokiin. Lusikoi noin 2-3 rkl täytettä levyille.
  6. Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi. Paista peruna-jauhelihanyyttejä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 180 kcal756 kJ
  • Proteiinia5,6 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa10,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille