Lindan illanistujaispiirakka, pellillinen
Lindan illanistujaispiirakka on herkullinen pellille tehtävä sienipiirakka. Piirakassa myös kesäkurpitsaa ja tomaattia. Tämäkin resepti testattu K-koekeittiössä.
n. 8 annosta30 - 60 min175 kcal / 100 g
Ainekset
n. 8 annosta
Pohja
- 3dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlsuolaa
- 3/4dlöljyä
- 2kananmunaa
- 3dlvettä
Täyte
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 1rklöljyä
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 150gPirkka saunapalvikinkkua viipaleina
- 1(n. 250 g)kesäkurpitsa
- 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja
- 2tlk(à 2 dl)kevytkermaa
- 3kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista ne sipulikuutioiden kanssa öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
- Suikaloi kinkku, viipaloi kesäkurpitsa noin 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit tai lohko tavalliset tomaatit. Sekoita keskenään kerma, munat ja puolet juustoraasteesta.
- Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.
- Levitä taikina päälle herkkusieni-sipuliseos, kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 175 kcal733 kJ
- Proteiinia 8,4 g
- Hiilihydraatteja12,4 g
- Rasvaa10,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
En erityisemmin välitä tuosta alkuperäisestä täytteestä, mutta onneksi pohjan päälle voi laittaa lähes mitä vaan. Oma lemppari on pannulla pyöräytetty porkkanaraaste-sipuli-tomaattimurska-paprika maustettuna suolalla, pippurilla ja sweet chili-kastikkeella ja päälle juustoraastetta.
Noin 20 v sitten maistoin piirakkaa eräissä juhlissa ja pyysin reseptin. Siitä lähtien tämä ollut tarjoilujeni "salainen ase" :D
Tulipa hyvää! Vähän jännitti kun piirakka meni uuniin että mitä siitä tulee, kun pohja oli niin juoksevaa, samoin kermapäällys. Mutta hyvin paistui ja hyvältä maistuu!
Piirakka, mukavaa kuulla, että hyvältä maistui. Välitän palautteesi eteenpäin.
Sain juuri saman ohjeen ystävältäni, joka oli ottanut ohjeen talteen vuoden 1998 Pirkka - lehdestä.