• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lindan illanistujaispiirakka, pellillinen

Lindan illanistujaispiirakka, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

n. 8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista ne sipulikuutioiden kanssa öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
  2. Suikaloi kinkku, viipaloi kesäkurpitsa noin 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit tai lohko tavalliset tomaatit. Sekoita keskenään kerma, munat ja puolet juustoraasteesta.
  3. Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.
  4. Levitä taikina päälle herkkusieni-sipuliseos, kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.
  5. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia8,4 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12