• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lindan illanistujaispiirakka, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lindan illanistujaispiirakka, pellillinen

Lindan illanistujaispiirakka on herkullinen pellille tehtävä sienipiirakka. Piirakassa myös kesäkurpitsaa ja tomaattia. Tämäkin resepti testattu K-koekeittiössä.

  • n. 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

n. 8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista ne sipulikuutioiden kanssa öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
  2. Suikaloi kinkku, viipaloi kesäkurpitsa noin 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit tai lohko tavalliset tomaatit. Sekoita keskenään kerma, munat ja puolet juustoraasteesta.
  3. Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.
  4. Levitä taikina päälle herkkusieni-sipuliseos, kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.
  5. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia8,4 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Paras piirakka ikinä..21.7.2018

    Noin 20 v sitten maistoin piirakkaa eräissä juhlissa ja pyysin reseptin. Siitä lähtien tämä ollut tarjoilujeni "salainen ase" :D

  • Piirakka10.7.2018

    Tulipa hyvää! Vähän jännitti kun piirakka meni uuniin että mitä siitä tulee, kun pohja oli niin juoksevaa, samoin kermapäällys. Mutta hyvin paistui ja hyvältä maistuu!

  • K-Kuluttajapalvelu10.7.2018

    Piirakka, mukavaa kuulla, että hyvältä maistui. Välitän palautteesi eteenpäin.

  • Liisa1.10.2016

    Sain juuri saman ohjeen ystävältäni, joka oli ottanut ohjeen talteen vuoden 1998 Pirkka - lehdestä.