• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Syyspiirakka

Leivo sadonkorjuun aikaan helppo syksyinen juurespiirakka, jonka täytteessä maistuvat herkulliset kotimaiset juurekset.
Syyspiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • 30 - 60 min
  • 160 kcal / annos (75g)

Ainekset

24 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, kananmunat ja vesi. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä suuressa kasarissa tai kattilassa. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.
  4. Lisää raasteet ja vesi kasariin. Hauduta 15 minuuttia tai kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Sekoita kasvisten joukkoon mausteet sekä puolet juustoraasteesta.
  5. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle valutetut salaattijuustokuutiot ja loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Nosta piirakka uunin ylätasolle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 160 kcal670 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua