Herne-uunirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Herne-uunirisotto

Helppo kasvisrisotto syntyy uunissa kuin itsekseen. Noin 0,95€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa purjosta vihreä osa pois ja halkaise purjo pituussuuntaan. Huuhtele se huolellisesti ja suikaloi.
  3. Kuumenna öljy uuninkestävässä, kannellisessa kattilassa tai padassa. Kuullota purjo öljyssä pehmeäksi.
  4. Valmista liemi. Mittaa toiseen kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
  5. Lisää puuroriisi pataan ja sekoita hetki. Kaada joukkoon kuuma liemi ja sekoita. Peitä pata kannella ja nosta uuniin.
  6. Kypsennä risottoa uunissa 20 minuuttia, sekoita 10 minuutin jälkeen.
  7. Nosta pata uunista ja lisää herneet. Lisää myös raastettu sitruunankuori raaste sekä tuorejuusto. Sekoita varovasti. Hienonna joukkoon tuoretta basilikaa ja tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua