Herne-uunirisotto
Helppo kasvisrisotto syntyy uunissa kuin itsekseen. Noin 0,95€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(260 g)purjo
- 1rklöljyä
- 6dlvettä
- 2 1/2dlpuuroriisiä
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 1rs(180 g)Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
- 1/2ruukkuPirkka basilikaa (tuore)
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa purjosta vihreä osa pois ja halkaise purjo pituussuuntaan. Huuhtele se huolellisesti ja suikaloi.
- Kuumenna öljy uuninkestävässä, kannellisessa kattilassa tai padassa. Kuullota purjo öljyssä pehmeäksi.
- Valmista liemi. Mittaa toiseen kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
- Lisää puuroriisi pataan ja sekoita hetki. Kaada joukkoon kuuma liemi ja sekoita. Peitä pata kannella ja nosta uuniin.
- Kypsennä risottoa uunissa 20 minuuttia, sekoita 10 minuutin jälkeen.
- Nosta pata uunista ja lisää herneet. Lisää myös raastettu sitruunankuori raaste sekä tuorejuusto. Sekoita varovasti. Hienonna joukkoon tuoretta basilikaa ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi