• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Linssipihvit

Linssipihvit on maustettuvalkosipulilla, chilillä, currylla ja juustokuminalla
Linssipihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 250g(3 dl)punaisia linssejä (GoGreen)
    • 1 1/2lvettä
    • 1(120 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1punainen chilipalko
    • 1-2rklöljyä
    • 1tlcurrya
    • 1tljuustokuminaa eli jeeraa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlhunajaa tai sokeria
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
    • 1kananmuna

Paistamiseen

    • öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä huuhdotut linssit vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit siivilässä ja jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Poista siemenet chilistä ja hienonna se. Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, curry ja juustokumina rasvassa pannulla.
  3. Sekoita linssit ja chili-sipuliseos kulhoon. Anna seoksen jäähtyä ja mausta suolalla sekä hunajalla. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja muna jäähtyneen linssiseoksen joukkoon.
  4. Kuumenna öljyä esimerkiksi lettupannulla. Nosta linssiseosta lusikalla pannulle ja painele tasaisiksi pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi kermaviili- tai jogurttikastiketta.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 288 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja40,4 g
  • Rasvaa7,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille46