• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kikhernekeitto

Kikhernekeitossa maistuvat hummuksesta tutut maut. Lisää soseutetun kikhernekeiton silmäksi turkkilaista jogurttia. Tämäkin resepti vain n. 1,00€/annos*.
Kikhernekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta
    • 1(100 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1tljuustokuminaa
    • 6dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rkltahinia (seesamitahnaa)

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki rasvassa kattilassa. Lisää juustokumina kuullotuksen loppuvaiheessa.
  2. Lisää valutetut kikherneet (jätä halutessasi 1/2 dl kikherneitä koristeeksi), vesi, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta sitruunanmehulla ja tahinilla. Koristele annokset kikherneillä ja persiljalla. Tarjoa lisäksi turkkilaista jogurttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 195 kcal806 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17