HernefalafelitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernefalafelit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vihreät hernerouheesta valmistetut falafelit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 1/2 dl
 
kuivattuja herneitä
tai
1 1/4 dl
 
kiehuvan kuumaa vettä
tai
1/2 pientä (n. 30 g)
 
sipulia
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
3/4 dl
 
tai
1
 
kananmuna
tai
n. 3 rkl
 
öljyä paistamiseen
tai

Ravintosisältö

Energia
1 228 kJ / 293 kcal
Rasva
16,4 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
19,5 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
12 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Rouhi herneet tehosekoittimella karkeaksi jauhoksi. Siirrä hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää herneiden joukkoon sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot . Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 20 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10–12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Hernis herneproteiini safkasuikale 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 1,09/kpl
    47,39/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/kg
  • Kymppi Suomalainen kuivattu herne 500g
    Hinta 1,59/kpl
    3,18/kg
  • Papuska Keltainen herne 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mauste
    Hinta 1,15/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka Luomu juustokumina 27g
    Hinta 2,55/kpl
    94,44/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (106 arviota)

  • MH
    2 vuotta sitten
    Tätä reseptiä on taidettu muuttaa ajan saatossa. Ekan kerran ku näitö tein jokunen vuos sitten ni oli parhaita ikinä. Tällä reseptillä ku nyt tekee ni ei nä pysy edes kasassa. Hyvää on mutta ei kehtaa kyllä tarjoilla ku tulee aika epämääräsiä. Tästä pitäis saada jotenkin taikinamaisempi. Ja koska en oo mikää kokki ni en tiedä miten
  • Ihmeissään
    3 vuotta sitten
    Mistä hernerouhetta saa? Ainakaan lähi K-Citymarketin valikoimaan se ei kuulu. Haluaisin kokeilla reseptiä. Harmillista, että pääraaka-ainetta pitää erikseen etsiä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Ihmeissään, pahoittelut ettei tuotetta ole löytynyt. Reseptiä on päivitetty videon teon jälkeen.
  • Kotikokki82
    3 vuotta sitten
    Hei! Minkä valmistajan hernerouhetta 5.2.21 esitetyssä jaksossa käytettiin?
  • herne
    5 vuotta sitten
    nää on hyviä (: ite kanssa liotin hernerouhetta hetken, ni ei tuu nii kovia pihvejä
  • Muu
    5 vuotta sitten
    Vesi kiehuvana hernerouheen joukkoon, mausteita sai laittaa ainakin 2x enemmän. Käytin vehnäjauhoja ja laitoin pelkän keltuaisen. Todella hyviä!
  • Apukokki
    5 vuotta sitten
    Tästä annoksesta ei kyllä saa 24 pyörykkää, 10-12 korkeintaan. Vaatii turvotusta kuumassa vedessä. Ehdottomasti lempiresepti, kiitos!
  • Kasvisruokaa kohti
    6 vuotta sitten
    Muuten oikein maukkaita muuta ensi kerralla liotan rouhetta etukäteen jotta koostumus ei jää niin kovaksi.
  • L
    6 vuotta sitten
    Tästä saa vegaanisen yksinkertaisesti jättämällä kananmunan pois. Hyvin toimii. Käytin kyllä kiehuvaa vettä eli turvotin hernerouheen, ja tein pyöryköiden sijaan pihvejä.
  • Upu
    6 vuotta sitten
    Mä etsin reseptiä, johon voisin upottaa kasan pitkiä tuoreita papuja ja herneen littanoita palkoja ja lehtikaalia. Löysin herenfalafelit. Keitin pavut, herneet ja kaalin pehmeiksi ja hienonsin sitten koneella ja jatkoin siitä ohjeen mukaan. Tosin juustokuminaa mulla ei ollut joten korvasin sen fenkolilla ja kaurajauhojen tilalle pistin kaurahiutaleita ja veden unohdin kokonaan. Käytin sitä vain keittämiseen. Tästä tuli unelmieni ruokaa!
  • Jebe
    6 vuotta sitten
    Täälläkin taikinasta tuli aluksi todella löysää ja jauhoja sai reilusti lisätä. Myös itse hernerouhe jäi aika kovaksi sinne pyörylöiden sisään vaikka annoin taikinan tekeytyäkin n.30min ennen pyörittelyä. Maku kuitenkin ihana ja aion todellakin tehdä näitä uusiksi, mutta turvottaa rouhetta etukäteen niin ovat mehevämpiä sitten.
  • Pyörykkä
    7 vuotta sitten
    Eikö rouhetta turvoteta ollenkaan? Minulla taikinasta tuli ihan liian lötköä, jauhoja piti lisätä kovasti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Pyörykkä, tässä ohjeessa hernerouhetta ei turvoteta. Ikävä kuulla, että taikinasta tuli löysää. Ohje on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan. Toivottavasti falafelit kuitenkin onnistuivat jauhojen määrää lisäämällä.
  • Yrtti
    7 vuotta sitten
    Hei! Persilja ei oikein miellytä, joten millähän sen voisi korvata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Yrtti, persiljan lisäksi falafeleihin käytetään usein myös tuoretta korianteria. Jos sekään ole mieleesi, on varmasti parasta lisätä muiden mausteiden määrää. Halutessaan väriksi voi silputa ruohosipulia.
  • Heli
    7 vuotta sitten
    Olisiko mitenkään mahdollista saada näitä reseptejä ilman kananmunaa? Täällä olisi paljon hyviä reseptejä, mutta aina tuo kananmuna tekee sen etteivät käy vegaaneille. Se olisi niin pienestä kiinni..
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Heli, välitän eteenpäin toiveesi vegaanisista resepteistä.
  • Mats
    7 vuotta sitten
    Uskomattoman helppo ja hyvän makuinen! Koostumus on suhteellisen hyvä ja paistopinnasta tuli niin rapea, että monet pizza&kebab-paikat jäävät selvästi taakse. Taikinasta tuli 12 isohkoa falafelia. Seuraavaksi pitäisi kokeilla, miten saadaan kasaan hyvät pitat näiden kanssa.
  • Marjatta
    7 vuotta sitten
    Tein vehnäjauholla näitä ja onnistui. Laitoin myös enemmän mausteita kuin ohjeessa sanotaan. Paistoin pieninä pihveinä ja näyttivät hieman kuivilta paistaessa niin päätin kokeilla raejuustoa sekaan. Tosiaan syödessä olivat aika tiiviitä, mutta raejuustolla meheviä ja kosteampia. Suosittelen kokeilemaan!
  • Sirpa
    7 vuotta sitten
    Hei! Pitääkö herberouhe turvottaa ennen käyttöä vai kuivana pakkauksesta suoraan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Sirpa, hernefalafeleja varten hernerouhetta ei tarvitse erikseen turvottaa.
  • Elina
    7 vuotta sitten
    Tein perheelle näitä päivälliseksi. Enemmän laittaisin mausteita ensi kerralla, rakenne oli aika kova. En tiedä kuuluiki sen ollakin? Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote! Ja tulipahan hankittua hernerouhetta, siitä aion kokeilla kasvisruokia jatkossakin.
  • Päivi
    7 vuotta sitten
    Hyvä ja helppo ohje. Mausteiden määrä vaikutti vähäiseltä (massa tuoksui pelkästään herneiltä), joten laitoin valkosipulia+juustokuminaa noin kolminkertaisesti alkuperäiseen ohjeeseen nähden eikä se ollut liikaa. Kaurajauhojen sijaan käytin grahamjauhoja. Pullat pysyivät paistaessa hyvin koossa ja paistopinnoista tuli ihanan rapeat. Seuraavaksi kokeilen massasta pihvejä hampurilaisten väliin.
  • Kasvis
    7 vuotta sitten
    Kuulostaa hyvältä! Voisikohan ravintoarvot saada näkyviin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Kasvis, valitettavasti kaikille resepteille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä, mutta lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Välitän toiveesi eteenpäin.
  • piu
    7 vuotta sitten
    En löytänyt kaupasta hernerouhetta, joten ostin härkäpapurouhetta. Pystyyköhän ajamaan saman asian?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    piu, reseptiä ei ole testattu härkäpapurouheella. Voit toki kokeilla käyttää sitä, mutta lopputulos ja maku voi olla erilainen kuin hernerouheella tehdyissä falafeleissa. Kannattaa myös huomioida, että härkäpapurouhe ja härkäpapurouheseos ovat eri tuotteita, ja ne käyttäytyvät eri tavoin ruoan valmistuksessa.
  • :)
    7 vuotta sitten
    Hei! Miten muut jauhot kuten vehnäjauho toimivat falafel-taikinassa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    :), tämä resepti on testattu kaurajauhoilla, eli valitettavasti emme ole testanneet muiden jauhojen toimivuutta hernefalafeleissa.
  • Nuori äiti
    7 vuotta sitten
    Hyvää oli.