HernefalafelitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernefalafelit

Vihreät hernerouheesta valmistetut falafelit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2dlkuivattuja herneitä
    • 1 1/4dlkiehuvan kuumaa vettä
    • 1/2(n. 30 g) pientäsipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tljuustokuminaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1kananmuna
    • n. 3rklöljyä paistamiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Rouhi herneet tehosekoittimella karkeaksi jauhoksi. Siirrä hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää herneiden joukkoon sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot . Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
  3. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 20 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.

Katso video

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kymppi Suomalainen kuivattu herne 500g
    Kymppi Suomalainen kuivattu herne 500g
    1,25/kpl2,50/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl1,25/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,71/kpl9,95/kg