• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hernefalafelit

Vihreät hernerouheesta valmistetut falafelit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä. N. 0,50€/annos.
Hernefalafelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2dlhernerouhetta (Milletti)
    • 1 1/4dlvettä
    • 1/2(n. 30 g)sipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/4tlsuolaa
    • 3/4tljuustokuminaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 3/4dlgluteenittomia kaurajauhoja
    • 1kananmuna
    • öljyä paistamiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
  2. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • Taina Syyssalo18.1.2017

    Kokeilin lounaaksi äskettäin moumou bloggaajan ohjeella ja hyviä ovat!

  • Kasvisruokafani18.1.2017

    Hyviä tuli! Suosittelen kuitenkin isompia pullia, jotta eivät paistettaessa kuivu sisältä liikaa. :)

  • Kumpi parempi5.1.2017

    Entäs jos nuo hernefalavelit ym tommoset pannulla paistettavat paistais uunissa. Mikä olis lämpötila ja paistoaika?Tykkään enemmän kypsentää ruoat uunissa kuin läträtä rasvassa pannulla.

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2017

    Hei Kumpi parempi, hernefalafeleihin saadaan öljyssä paistamalla hyvä paistopinta. Uunissa paistamista ei olla K-Koekeittiöllä testattu mutta voit kokeilla esim. 225 C noin 20 min. Falafelit kannattaa kääntää kerran paiston aikana ja pinnan voisi sivellä ohuesti öljyllä.