• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hernefalafelit

Vihreät hernerouheesta valmistetut falafelit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä. N. 0,50€/annos.
Hernefalafelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2dlhernerouhetta (Milletti)
    • 1 1/4dlvettä
    • 1/2(n. 30 g)sipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/4tlsuolaa
    • 3/4tljuustokuminaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 3/4dlgluteenittomia kaurajauhoja
    • 1kananmuna
    • öljyä paistamiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
  2. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille28
  • Heli 8.5.2017

    Olisiko mitenkään mahdollista saada näitä reseptejä ilman kananmunaa? Täällä olisi paljon hyviä reseptejä, mutta aina tuo kananmuna tekee sen etteivät käy vegaaneille. Se olisi niin pienestä kiinni..

  • K-Kuluttajapalvelu8.5.2017

    Hei Heli, välitän eteenpäin toiveesi vegaanisista resepteistä.

  • Mats9.3.2017

    Uskomattoman helppo ja hyvän makuinen! Koostumus on suhteellisen hyvä ja paistopinnasta tuli niin rapea, että monet pizza&kebab-paikat jäävät selvästi taakse. Taikinasta tuli 12 isohkoa falafelia. Seuraavaksi pitäisi kokeilla, miten saadaan kasaan hyvät pitat näiden kanssa.

  • Marjatta3.3.2017

    Tein vehnäjauholla näitä ja onnistui. Laitoin myös enemmän mausteita kuin ohjeessa sanotaan. Paistoin pieninä pihveinä ja näyttivät hieman kuivilta paistaessa niin päätin kokeilla raejuustoa sekaan. Tosiaan syödessä olivat aika tiiviitä, mutta raejuustolla meheviä ja kosteampia. Suosittelen kokeilemaan!

  • Sirpa23.2.2017

    Hei! Pitääkö herberouhe turvottaa ennen käyttöä vai kuivana pakkauksesta suoraan?

  • K-Kuluttajapalvelu23.2.2017

    Sirpa, hernefalafeleja varten hernerouhetta ei tarvitse erikseen turvottaa.

  • Elina12.2.2017

    Tein perheelle näitä päivälliseksi. Enemmän laittaisin mausteita ensi kerralla, rakenne oli aika kova. En tiedä kuuluiki sen ollakin? Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote! Ja tulipahan hankittua hernerouhetta, siitä aion kokeilla kasvisruokia jatkossakin.

  • Päivi6.2.2017

    Hyvä ja helppo ohje. Mausteiden määrä vaikutti vähäiseltä (massa tuoksui pelkästään herneiltä), joten laitoin valkosipulia+juustokuminaa noin kolminkertaisesti alkuperäiseen ohjeeseen nähden eikä se ollut liikaa. Kaurajauhojen sijaan käytin grahamjauhoja. Pullat pysyivät paistaessa hyvin koossa ja paistopinnoista tuli ihanan rapeat. Seuraavaksi kokeilen massasta pihvejä hampurilaisten väliin.

  • Kasvis2.2.2017

    Kuulostaa hyvältä! Voisikohan ravintoarvot saada näkyviin?

  • K-Kuluttajapalvelu2.2.2017

    Kasvis, valitettavasti kaikille resepteille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä, mutta lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Välitän toiveesi eteenpäin.

  • piu1.2.2017

    En löytänyt kaupasta hernerouhetta, joten ostin härkäpapurouhetta. Pystyyköhän ajamaan saman asian?

  • K-Kuluttajapalvelu1.2.2017

    piu, reseptiä ei ole testattu härkäpapurouheella. Voit toki kokeilla käyttää sitä, mutta lopputulos ja maku voi olla erilainen kuin hernerouheella tehdyissä falafeleissa. Kannattaa myös huomioida, että härkäpapurouhe ja härkäpapurouheseos ovat eri tuotteita, ja ne käyttäytyvät eri tavoin ruoan valmistuksessa.

  • :)29.1.2017

    Hei! Miten muut jauhot kuten vehnäjauho toimivat falafel-taikinassa?

  • K-Kuluttajapalvelu29.1.2017

    :), tämä resepti on testattu kaurajauhoilla, eli valitettavasti emme ole testanneet muiden jauhojen toimivuutta hernefalafeleissa.

  • Nuori äiti22.1.2017

    Hyvää oli.

  • Taina Syyssalo18.1.2017

    Kokeilin lounaaksi äskettäin moumou bloggaajan ohjeella ja hyviä ovat!

  • Kasvisruokafani18.1.2017

    Hyviä tuli! Suosittelen kuitenkin isompia pullia, jotta eivät paistettaessa kuivu sisältä liikaa. :)

  • Kumpi parempi5.1.2017

    Entäs jos nuo hernefalavelit ym tommoset pannulla paistettavat paistais uunissa. Mikä olis lämpötila ja paistoaika?Tykkään enemmän kypsentää ruoat uunissa kuin läträtä rasvassa pannulla.

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2017

    Hei Kumpi parempi, hernefalafeleihin saadaan öljyssä paistamalla hyvä paistopinta. Uunissa paistamista ei olla K-Koekeittiöllä testattu mutta voit kokeilla esim. 225 C noin 20 min. Falafelit kannattaa kääntää kerran paiston aikana ja pinnan voisi sivellä ohuesti öljyllä.