Hernekeitto

Hernekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 309 kcal / annos (300g)

Ainekset

8 annosta
    • 500gkuivattuja herneitä
    • 2 1/2lvettä
    • 500gpossun lapaa tai etuselkää
    • 500gsavupotkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1sipuli
    • 3-4porkkanaa
    • rouhittua mustapippuria
    • 2rklPirkka sinappia
    • 2tlmeiramia

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja pane ne likoamaan isoon kattilaan, jossa vettä on noin puolet reseptin vesimäärästä. Anna herneiden liota yön yli.
  2. Lisää kattilaan loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois. Lisää molemmat lihat ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana silputtu sipuli ja viipaloidut porkkanat.
  3. Nosta lihat lautaselle, poista nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto. Mausta keitto sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa juustonäkkileipien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Savupotkan voit korvata noin 200 grammalla palvikinkkua. Lisää paloiteltu palvikinkku kypsentämisen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 309 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia22,8 g
  • Hiilihydraatteja20,1 g
  • Rasvaa8,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7