• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasvishernekeitto

Kasvishernekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 500gkuivattuja herneitä
    • 2 1/2lvettä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1(250 g)iso palsternakka
    • 125gjuuriselleriä
    • 1sipuli
    • 2tlsuolaa
    • 2rklsinappia
    • 2tlmeiramia
    • mustapippuria

Lisäksi

    • punasipulia hienonnettuna
    • sinappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa (n. 5 l) kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.
  2. Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta. Lisää suola ja hienonnettu sipuli ja keitä miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia.
  3. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Lisää juureskuutiot keittoon ja jatka keittämistä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Mausta keitto sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa hienonnetun punasipulin ja sinapin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kasvishernekeiton muutat helposti lihaversioksi lisäämällä kypsentämisen loppuvaiheessa 200 g paloiteltua ylikypsää palvikinkkua.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 217 kcal908 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14