Kasvishernekeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Itse tehdyssä hernekeitossa maistuvat myös juurekset. Voit lisätä hernekeittoon esimerkiksi härkistä tai soijarouhetta.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
500 g | kuivattuja herneitä tai |
2 1/2 l | vettä tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
1 (250 g) | iso palsternakka tai |
125 g | juuriselleriä tai |
1 | sipuli tai |
2 tl | suolaa tai |
2 rkl | sinappia tai |
2 tl | meiramia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
punasipulia hienonnettuna tai | |
sinappia tai |
Valmistus
yli 60 min
Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa (n. 5 l) kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.
Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta. Lisää suola ja hienonnettu sipuli ja keitä miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia.
Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Lisää juureskuutiot keittoon ja jatka keittämistä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Mausta keitto sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa hienonnetun punasipulin ja sinapin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(48 arviota)
- 30 - 60 min4,1(97 arviota)
- 30 - 60 min4,1(118 arviota)
- yli 60 min3,7(245 arviota)
- 30 - 60 min3,1(29 arviota)
- 30 - 60 min3,4(37 arviota)
- 30 - 60 min3,7(118 arviota)
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (112 arviota)
- kasvissyöjä2 vuotta sittenÄlkää hyvät ihmiset käyttä sitä herneiden liotusvettä. Siihen liukenee sellaista sokeria joka pierettää ja haisee. Vaihda se liotusvesi pari kertaa! Ja keittoon vain puhdasta vettä.
- Panda2 vuotta sittenToimskohan tuoreiden tai pakaste herneiden kanssa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPanda, jos haluat käyttää tuoreita tai pakastettuja herneitä, kannattaa kokeilla tätä reseptiä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tuorehernekeittoa-pekonia-ja-sipulia. Keitosta saa kasvisversion helposti jättämällä pekonin pois.
- Sande3 vuotta sittenEikös sesonkiin voisi lisätä vaatimattomasti torstain.