Hyppää sisältöön
JauhelihahernekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihahernekeitto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2–2 1/2 l vettä
  • 3 (250 g) porkkanaa
  • 1–2 (150 g) sipulia
  • pala (150 g) selleriä
  • 2–2 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rs (400 g) nauta-sikajauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 rkl meiramia

Ravintosisältö

  • Energia
    411 kJ / 98 kcal
  • Rasva
    3,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,5 g
  • Hiilihydraatit
    6,7 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    7,1 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
  2. Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
  3. Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
  5. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2–1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla.
Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (76 arviota)

  • Amiraali
    1 vuosi sitten
    Selleriä en laita, mutta 3 lihaliemikuutiota laitan. Myös ruokalusikalliset Meiran sinappia ja ketsuppia laitan, toimivat arominvahventeina. Niissä on sopivasti sokeria joten aromit tulevat sopivasti esille. Liotan herneitä ohjeen mukaisesti. Ami
  • Marantala
    2 vuotta sitten
    Helppo ja erittäin maukas!
  • Vääräuskoiset
    4 vuotta sitten
    Kyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.
  • Rokkafani
    6 vuotta sitten
    Mielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.
  • norppa55
    6 vuotta sitten
    Hyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.
  • mummeli
    7 vuotta sitten
    En laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!