• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihahernekeitto

Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.
Jauhelihahernekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 232 kcal / annos (300g)

Ainekset

8 annosta
    • 500gkuivattuja herneitä
    • 2-2 1/2lvettä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1-2(150 g)sipulia
    • pala(150 g)selleriä
    • 2-2 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rs(400 g)Pirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1rklmeiramia

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
  2. Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
  3. Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
  5. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla. Tarjoa hernekeitto juustonäkkileipien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 232 kcal973 kJ
  • Proteiinia14,7 g
  • Hiilihydraatteja23,9 g
  • Rasvaa7,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18