Jauhelihahernekeitto
Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.
8 annostayli 60 min232 kcal / annos (300g)
Ainekset
8 annosta
- 500gkuivattuja herneitä
- 2-2 1/2lvettä
- 3(250 g)porkkanaa
- 1-2(150 g)sipulia
- pala(150 g)selleriä
- 2-2 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa tai
- sika-nautajauhelihaa
- 1rklmeiramia
Lisäksi
- Valio Koskenlaskija sipuli-ruohosipulijuustoa
Valmistus
yli 60 min- Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
- Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
- Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla. Tarjoa hernekeitto juustonäkkileipien kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 232 kcal973 kJ
- Proteiinia 14,7 g
- Hiilihydraatteja23,9 g
- Rasvaa7,77 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.
Mielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.
Hyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.
En laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!