JauhelihahernekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihahernekeitto

Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.

8 annostayli 60 min232 kcal / annos (300g)

Ainekset

8 annosta
    • 500gkuivattuja herneitä
    • 2-2 1/2lvettä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1-2(150 g)sipulia
    • pala(150 g)selleriä
    • 2-2 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1rklmeiramia

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
  2. Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
  3. Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
  5. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla. Tarjoa hernekeitto juustonäkkileipien kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 300g100 g

  • 232 kcal973 kJ
  • Proteiinia 14,7 g
  • Hiilihydraatteja23,9 g
  • Rasvaa7,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,69/kpl
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,16/kpl
    1,59/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka lehtiselleri 400g 1lk
    Pirkka lehtiselleri 400g 1lk
    1,49/kpl
    3,72/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    13,95/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,85/kpl
    170,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl
    124,00/kg
  • Sallinen Meirami 60g
    Sallinen Meirami 60g
    3,29/kpl
    54,83/kg
  • Pirkka täysjyvärukiinen näkkileipä 400g
    Pirkka täysjyvärukiinen näkkileipä 400g
    1,99/kpl
    4,97/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille52 arvostelua
  • Vääräuskoiset1.1.2021

    Kyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.

  • Rokkafani 26.2.2019

    Mielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.

  • norppa5521.2.2019

    Hyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.

  • mummeli21.2.2018

    En laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!