Jauhelihahernekeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa.
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
500 g | kuivattuja herneitä tai |
2–2 1/2 l | vettä tai |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
1–2 (150 g) | sipulia tai |
pala (150 g) | selleriä tai |
2–2 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa tai |
1 rkl | meiramia tai |
Ravintosisältö
Energia | 409 kJ / 98 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 6,6 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2–1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla.
Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300gHinta 2,79/kpl9,30/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,49/kpl8,30/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka meirami 5gHinta 0,85/kpl170,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23% 700gHinta 6,45/kpl9,21/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 2,19/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Ylistalon herneitä 500 gHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,67/kpl134,00/kg
- Santa Maria Meirami, purkki 8gHinta 1,95/kpl243,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(263 arviota)
- yli 60 min3,7(79 arviota)
- 30 - 60 min2,8(32 arviota)
- 30 - 60 min4,0(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(32 arviota)
- 30 - 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min4,1(93 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (58 arviota)
- Amiraali2 kuukautta sittenSelleriä en laita, mutta 3 lihaliemikuutiota laitan. Myös ruokalusikalliset Meiran sinappia ja ketsuppia laitan, toimivat arominvahventeina. Niissä on sopivasti sokeria joten aromit tulevat sopivasti esille. Liotan herneitä ohjeen mukaisesti. Ami
- Marantala3 kuukautta sittenHelppo ja erittäin maukas!
- Vääräuskoiset2 vuotta sittenKyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.
- Rokkafani4 vuotta sittenMielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.
- norppa554 vuotta sittenHyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.
- mummeli5 vuotta sittenEn laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!