JauhelihahernekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihahernekeitto

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
500 g
 
kuivattuja herneitä
tai
2–2 1/2 l
 
vettä
tai
3 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1–2 (150 g)
 
sipulia
tai
pala (150 g)
 
selleriä
tai
2–2 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rs (400 g)
 
 
nauta-sikajauhelihaa
tai
sika-nautajauhelihaa
tai
1 rkl
 
meiramia
tai

Ravintosisältö

Energia
409 kJ / 98 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
6,6 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
7,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.

Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.

Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2–1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla.

Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g
    Hinta 2,79/kpl
    9,30/kg
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,85/kpl
    170,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23% 700g
    Hinta 6,45/kpl
    9,21/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Etuhinta 1,00/kpl
    0,50/kg
    norm. 2,19/kpl
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • Ylistalon herneitä 500 g
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,67/kpl
    134,00/kg
  • Santa Maria Meirami, purkki 8g
    Hinta 1,95/kpl
    243,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (58 arviota)

  • Amiraali
    2 kuukautta sitten
    Selleriä en laita, mutta 3 lihaliemikuutiota laitan. Myös ruokalusikalliset Meiran sinappia ja ketsuppia laitan, toimivat arominvahventeina. Niissä on sopivasti sokeria joten aromit tulevat sopivasti esille. Liotan herneitä ohjeen mukaisesti. Ami
  • Marantala
    3 kuukautta sitten
    Helppo ja erittäin maukas!
  • Vääräuskoiset
    2 vuotta sitten
    Kyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.
  • Rokkafani
    4 vuotta sitten
    Mielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.
  • norppa55
    4 vuotta sitten
    Hyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.
  • mummeli
    5 vuotta sitten
    En laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!