Jauhelihahernekeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa.
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- 500 g kuivattuja herneitä
- 2–2 1/2 l vettä
- 3 (250 g) porkkanaa
- 1–2 (150 g) sipulia
- pala (150 g) selleriä
- 2–2 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rs (400 g) nauta-sikajauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
- 1 rkl meiramia
Ravintosisältö
- Energia411 kJ / 98 kcal
- Rasva3,7 g
- josta tyydyttynyttä1,5 g
- Hiilihydraatit6,7 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini7,1 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
- Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
- Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2–1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla.
Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(323 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- 30 - 60 min4,2(104 arviota)
- 30 - 60 min4,2(37 arviota)
- yli 60 min4,1(31 arviota)
- 30 - 60 min4,1(8 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,0(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (76 arviota)
- Amiraali1 vuosi sittenSelleriä en laita, mutta 3 lihaliemikuutiota laitan. Myös ruokalusikalliset Meiran sinappia ja ketsuppia laitan, toimivat arominvahventeina. Niissä on sopivasti sokeria joten aromit tulevat sopivasti esille. Liotan herneitä ohjeen mukaisesti. Ami
- Marantala2 vuotta sittenHelppo ja erittäin maukas!
- Vääräuskoiset4 vuotta sittenKyllä herneet tulee liottaa! näin on tehty aina ja tullaan tekemäänkin, muuten ei tule oikeaa hernekeittoa.
- Rokkafani6 vuotta sittenMielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.
- norppa556 vuotta sittenHyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.
- mummeli7 vuotta sittenEn laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!