JauhelihahernekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihahernekeitto

Jauhelihahernekeittoa valmistuu kerralla reilusti. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Keiton voit myös pakastaa. Tämäkin resepti vain n. 0,80€/annos*.

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 232 kcal / annos (300g)

Ainekset

8 annosta
    • 500gkuivattuja herneitä
    • 2-2 1/2lvettä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1-2(150 g)sipulia
    • pala(150 g)selleriä
    • 2-2 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1rklmeiramia

Lisäksi

    • Pirkka täysjyvärukiista näkkileipää
    • Valio Koskenlaskija sipuli-ruohosipulijuustoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota huuhdottuja herneitä yön yli runsaassa, kylmässä vedessä.
  2. Kumoa valutetut herneet isoon kattilaan (5 l) ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori mahdollinen vaahto pois keiton pinnalta.
  3. Kuori porkkanat, sipuli ja selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä vähintään 1 1/2 tuntia kannen alla, välillä sekoittaen. (Lisää vettä tarvittaessa.)
  5. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää keittoon. Jatka keittämistä vielä 1/2-1 tuntia. Mausta lopuksi meiramilla. Tarjoa hernekeitto juustonäkkileipien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää hernekeiton joukkoon ylikypsää saunapalvikinkkua kuutioituna, jos haluat keittoon savunmakua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 300g100 g

  • 232 kcal973 kJ
  • Proteiinia 14,7 g
  • Hiilihydraatteja23,9 g
  • Rasvaa7,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Porkkana multa Suomi
    Porkkana multa Suomi
    0,16/kpl1,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Porkkana pesty Espanja1lk
    Porkkana pesty Espanja1lk
    1,49/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,13/kpl1,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka lehtiselleri 400g 1lk
    Pirkka lehtiselleri 400g 1lk
    1,99/kpl4,98/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Snellman kunnon sika-nauta jauheliha 750g
    Snellman kunnon sika-nauta jauheliha 750g
    4,95/kpl6,60/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,59/kpl118,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl124,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Meirami 7g tölkki mauste
    Meira Meirami 7g tölkki mauste
    1,10/kpl157,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua
  • Rokkafani 26.2.2019

    Mielestäni herneiden liottaminen vaikuttaa myös keiton makuun. Liotan herneet ja haluan runsasliemisen rokan missä herneet eivät ole enää herneen oloisia vaan suussa sulavia. Ja toki savupalvia mukaan.

  • norppa5521.2.2019

    Hyvä vihje mummelilta. Olen tuota turhaa liottamista ihmetellyt itsekin.

  • mummeli21.2.2018

    En laita koskaan sellleriä ja meiramia ja pippuriksi laitan Maustepippuria.En myöskään liota herneitä etukäteen, keittoaika ei lisäänny kuin 30minn. Näin keitosta ei tule HILLOA!