Naudan ulkofileepihvit ja palsternakkasose Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Naudan ulkofileepihvit ja palsternakkasose

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Juhlava ateria syntyy, kun tarjoavat ulkofileepihvien kanssa palsternakkasosetta ja lehtikaalia. Helppo madeirakastike valmistuu pihvien paistopannulla.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (n. 800 g)
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
voita
tai

Palsternakkasose

5–6 (n. 1 kg)
 
palsternakkaa
tai
1 l
 
vettä
tai
1 dl
 
kuohukermaa
tai
2 rkl
 
voita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Lehtikaali

200 g
 
lehtikaalia
tai
1 rkl
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Madeirakastike

2 (60 g)
 
salottisipulia
tai
6 rkl
 
voita
tai
6 rkl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
madeiraa
tai
4 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
tai
2 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
740 kJ / 177 kcal
Rasva
11,7 g
josta tyydyttynyttä
5,8 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
3,3 g
Proteiini
9,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa fileestä kuusi tasakokoista pihviä. Mausta pihvit suolalla ja anna maustua huoneenlämmössä 30–45 minuuttia.

Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä ne pehmeiksi, noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella ja lisää voi sekä kerma. Pidä sose lämpimänä kannen alla.

Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet noin puolen sentin paksuisiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä kaalit pehmeiksi. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna isossa paksupohjaisessa pannussa öljy ja voi. Kuivaa pihvien pinta. Laita pihvit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin 1–2 minuuttia per puoli. Käännä pihvit vain kerran paistamisen aikana. Anna pihvien vetäytyä löyhästi folion alla. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Älä pyyhi paistinpannua puhtaaksi. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa (1 rkl). Lisää timjami ja madeira. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi, fondi ja sinappi. Keitä kastiketta noin 6 minuuttia ja pyöristä kastike lopuksi voilla (2 rkl). Siivilöi kastike halutessa.

Tarjoa pihvit palsternakkasoseen, lehtikaalin ja madeirakastikkeen kanssa.

Voit korvata palsternakkasoseen kerman palsternakan keitinliemellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Atria Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala n800
    Hinta n. 19,12/kpl
    23,90/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka Nautafondi 180ml
    Hinta 3,09/kpl
    17,17/l
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,7 (38 arviota)