Naudan ulkofileepihvit ja palsternakkasose
Juhlava ateria syntyy, kun tarjoavat ulkofileepihvien kanssa palsternakkasosetta ja lehtikaalia. Helppo madeirakastike valmistuu pihvien paistopannulla. Noin 4,00€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(n. 800 g)Atria takuumureaa naudan ulkofilettä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rklvoita
Palsternakkasose
- 5-6(n. 1 kg)palsternakkaa
- 1lvettä
- 1dlkuohukermaa
- 2rklvoita
- 1/2tlsuolaa
Lehtikaali
- 200glehtikaalia
- 1/4tlmustapippuria
Madeirakastike
- 2(60 g)salottisipulia
- 6rklvoita
- 6rkltimjamia hienonnettuna
- 1/2dlmadeiraa
- 4dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa fileestä kuusi tasakokoista pihviä. Mausta pihvit suolalla ja anna maustua huoneenlämmössä 30-45 minuuttia.
- Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä ne pehmeiksi, noin 15 minuuttia ja valuta hyvin. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella ja lisää voi sekä kerma. Pidä sose lämpimänä kannen alla.
- Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet noin puolen sentin paksuisiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä kaalit pehmeiksi. Mausta mustapippurilla.
- Kuumenna isossa paksupohjaisessa pannussa öljy ja voi. Kuivaa pihvien pinta. Laita pihvit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin 1-2 minuuttia per puoli. Käännä pihvit vain kerran paistamisen aikana. Anna pihvien vetäytyä löyhästi folion alla. Mausta lopuksi mustapippurilla.
- Älä pyyhi paistinpannua puhtaaksi. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa (1 rkl). Lisää timjami ja madeira. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi, fondi ja sinappi. Keitä kastiketta noin 6 minuuttia ja pyöristä kastike lopuksi voilla (2 rkl). Siivilöi kastike halutessa.
- Tarjoa pihvit palsternakkasoseen, lehtikaalin ja madeirakastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit korvata palsternakkasoseen kerman palsternakan keitinliemellä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi