Savustettu porsaan sisäfilee
Porsaan sisäflee saa savuisan maun sähkösavustimessa tai savustuspöntössä. Noin 3,15€/annos
- 3-4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1(n. 550 g)Pirkka porsaan sisäfilee
- 1-2rklvoita ja öljyä
- 1rosmariinin oksa
- n. 1tlsuolaa
- n. 1/2tlmustapippuria
- n. 1/2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
- n. 1dlleppäpuruja tai -haketta
- 1 1/2tlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Leikkaa fileestä kalvot pois. Kuumenna rasva ja rosmariinin oksa pannulla ja ruskista fileen pinnat. Hiero ruskistetun fileen pintaan mausteet ennen savustamista.
- Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. RIpottele sokeri purujen päälle. Sokeri antaa lihan pintaan tummemman värin.
- Savusta esimerkiksi sähkösavustimessa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-67-astetta. Anna lihan levätä hetki ja kääri tämän jälkeen vetäytymään folioon noin 15 minuutiksi. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit savustaa kerralla myös kaksi filettä, tarkkaile sisälämpötilaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä linkki ei toimi!? Pitänee siirtyä S-Markettiin!?