• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Savustettu porsaan sisäfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu porsaan sisäfilee

Porsaan sisäflee saa savuisan maun sähkösavustimessa tai savustuspöntössä. Noin 2,40€/annos.

  • 3-4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

3-4 annosta
    • 1-2rklvoita ja öljyä
    • 1rosmariinin oksa
    • n. 1tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • n. 1/2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi

    • n. 1dlleppäpuruja tai -haketta
    • 1 1/2tlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Leikkaa fileestä kalvot pois. Kuumenna rasva ja rosmariinin oksa pannulla ja ruskista fileen pinnat. Hiero ruskistetun fileen pintaan mausteet ennen savustamista.
  2. Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. RIpottele sokeri purujen päälle. Sokeri antaa lihan pintaan tummemman värin.
  3. Savusta esimerkiksi sähkösavustimessa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-67-astetta. Anna lihan levätä hetki ja kääri tämän jälkeen vetäytymään folioon noin 15 minuutiksi. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa mansikka-vuohenjuustosalaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit savustaa kerralla myös kaksi filettä, tarkkaile sisälämpötilaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua