Routapaisti
Routapaisti eli jääpaisti valmistetaan päinvastoin kuin paistit yleensä. Liha jäädytetään ja kun paisti on jäässä, se laitetaan uuniin.
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1,5kgnaudan paahto- tai sisäpaistia
- 1lvettä
- 1/2dlkarkeaa suolaa
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1rklfariinisokeria
- 1rklkokonaisia mustapippureita
- 1tlrouhittuja katajanmarjoja
- 2laakerinlehteä
- 1rklkuivattua rosmariinia
- 2sipulia
Valmistus
yli 60 min- Pakasta paistia vähintään yön yli, jotta se on kokonaan jäässä.
- Kuumenna uuni 80-asteiseksi. Aseta jäinen paisti uunivuoassa uuniin. Kun paisti on parin tunnin kuluttua sulanut keskeltä, työnnä paistiin sisälämpömittari. Jatka paistamista, kunnes sisälämpötila on 60 astetta.
- Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja anna jäähtyä. Kun paisti on valmis, ota se uunista ja upota mausteliemeen. Peitä kannella. Anna paistin maustua liemessä jääkaapissa vähintään vuorokausi. Leikkaa paistista ohuita siivuja ja tarjoile.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Törkeen hyvää! Ja helppoa valmistaa. Tällä valmistustavalla saa paistista maukasta ja mureaa huonompikin kokki.
Kyllä saa pilattua hyvän paistin tällä reseptillä
Hämmentynyt, paisti syödään ohjeen mukaisesti kylmänä.
Syödäänkö tätä siis kylmänä?
;Minä olen sitten pienen ikäni saanut routapaistia kun olen laittanut jäisen paistin ja mausteeta ja tilkan vettä (puu)uuniin yöksi ja aamulla se on ollut ihanan murea ja kypsä. Ei paisti siitä parane. Seuraavan päivä ruoka valmis. Keitetaan vaan perunat tai tehdään muusi. Problem solved.
Kuuluuko paistin olla vuorokausi liemessä Huoneenlämmössä vai jääkaapissa?
Intoilija, kiitos huomiostasi! Routapaisti laitetaan jääkaappiin marinoitumaan. Lisäämme reseptiin tarkennuksen.