• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kampelarullat ja sitruunainen perunasose

Kampelarullat ja sitruunainen perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1prk(2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
    • n. 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 2rklsinappia
    • ripaussuolaa ja pippuria

Sitruunainen perunasose

    • 6-7(3/4 kg)jauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • vettä, ripaus suolaa
    • 2-3dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 2rklsitruunanmehua
    • 2-3rkltilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunan kuorta raastettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä kalafileet työlaudalle. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja nokareella tuorejuustoa. Kääri fileet rullalle ja nosta rullat laakeaan voideltuun uunivuokaan.
  2. Mausta kasvisrasvasekoite hienonnetulla tillillä, sinapilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada kastike vuokaan kalarullien päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Koristele kypsät kalarullat hienonnetulla tillillä. Tarjoa kalarullat sitruunaisen perunasoseen,keitetyn parsakaalin ja salaatin kanssa.
  4. Perunasoseen valmistus: Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Kuumenna maito ja lisää soseeseen vähitellen hyvin vatkaten. Mausta perunasose suolalla, sitruunanmehulla ja hienonnetulla tillillä. Jatka vatkaamista, kunnes sose on pehmeää ja kuohkeaa. Ripottele soseen pinnalle raastettua sitruunankuorta.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 468 kcal1 960 kJ
  • Proteiinia34,8 g
  • Hiilihydraatteja31,6 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2