• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kuorrutettu lohiperunavuoka

Kuorrutettu lohiperunavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 162 kcal / 100 g

    Ainekset

    4 annosta

    Päälle

      • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
      • 1rklsitruunanmehua
      • 1kananmuna
      • 1/2dltilliä hienonnettuna
      • 1-2rklmaitoa

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele laakea uunivuoka juoksevalla margariinilla ja levitä siihen pussillinen peruna-sipulisekoitusta ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta perunoille hiukan juoksevaa margariinia.
    2. Lado päälle lohipalat pienin välein. Mausta lohipalat sitruunamehulla ja suolalla. Kypsennä uuniin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
    3. Sekoita juuston joukkoon sitruunanmehu, muna ja tilli ja ohenna seosta maidolla. Ota vuoka uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen.
    4. Levitä juustokuorrutus kalapaloille ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kala on kypsä. Tarjoa lisäksi vihannessalaattia.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 162 kcal679 kJ
    • Proteiinia8,43 g
    • Hiilihydraatteja6,98 g
    • Rasvaa11,1 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille