Kuorrutettu lohiperunavuoka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuorrutettu lohiperunavuoka

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Helppo lohikiusaus syntyy vaivatta, kun hyödynnät peruna-sipulisekoitusta. Maistuu arkena myös perheen pienimmille.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 ps (500 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
juoksevaa margariinia
tai
1 pkt (4 x 100 g)
 
lohta annospaloina (pakaste)
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Päälle

1 rs (180 g)
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
1–2 rkl
 
maitoa
tai

Valmistus

yli 60 min

Voitele laakea uunivuoka juoksevalla margariinilla ja levitä siihen pussillinen peruna-sipulisekoitusta ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta perunoille hiukan juoksevaa margariinia.

Lado päälle lohipalat pienin välein. Mausta lohipalat sitruunamehulla ja suolalla. Kypsennä uuniin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita juuston joukkoon sitruunanmehu, muna ja tilli ja ohenna seosta maidolla. Ota vuoka uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen.

Levitä juustokuorrutus kalapaloille ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kala on kypsä. Tarjoa lisäksi vihannessalaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl