Kuorrutettu lohiperunavuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Helppo lohikiusaus syntyy vaivatta, kun hyödynnät peruna-sipulisekoitusta. Maistuu arkena myös perheen pienimmille.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 ps (500 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | juoksevaa margariinia tai |
1 pkt (4 x 100 g) | lohta annospaloina (pakaste) tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Päälle | |
---|---|
1 rs (180 g) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1–2 rkl | maitoa tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele laakea uunivuoka juoksevalla margariinilla ja levitä siihen pussillinen peruna-sipulisekoitusta ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta perunoille hiukan juoksevaa margariinia.
Lado päälle lohipalat pienin välein. Mausta lohipalat sitruunamehulla ja suolalla. Kypsennä uuniin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita juuston joukkoon sitruunanmehu, muna ja tilli ja ohenna seosta maidolla. Ota vuoka uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen.
Levitä juustokuorrutus kalapaloille ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kala on kypsä. Tarjoa lisäksi vihannessalaattia.