• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hoppumoussaka

Hoppumoussaka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 339 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan. Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä. Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.
  4. Hienonna salaattijuustokuutiot haarukalla. Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin. Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.
  5. Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla. Hauduta kannen alla viisi minuuttia. Tarkista maku.
  6. Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut. Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 339 kcal1 430 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille