• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalaiset uuniperunat lammastäytteellä

Kreikkalaiset uuniperunat lammastäytteellä tarjotaan feta-minttukastikkeen ja rucolan kanssa. Voit esikypsentää uuniperunat mikrossa.
Kreikkalaiset uuniperunat lammastäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (315g)

Ainekset

4 annosta
    • 4isoa (600 g)Pirkka uuniperunaa (violetti pussi)

Lammastäyte

Feta-minttukastike

Lisäksi

    • rucolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata jauheliha. Pese perunat hyvin juuresharjalla ja pistele ne. Esikypsennä perunoita mikroaaltouunissa täysteholla (700 W) noin 15 minuuttia koosta riippuen. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ilman esikypsennystä perunat valmistuvat 200-asteisessa uunissa noin tunnissa. Varmista perunoiden kyypsyys.
  2. Sekoita kermaviilin joukkoon murennettu fetajuusto ja mausta mintulla sekä mustapippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
  3. Kuullota hetki hienonnettua sipulia ja valkosipulia rasvassa pannulla. Lisää joukkoon sulatettu jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Kuumenna seosta vielä hetki, jotta tomaattien rakenne rikkoutuu. Tarjoa uuniperunoiden kanssa lammastäytettä, feta-minttukastiketta ja rucolaa.

Ravintosisältö perannos 315g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2