Hot cross buns eli pääsiäispullat
Hot cross buns eli pääsiäispulliin tehdään vesi-vehnäjauhoseoksesta ristikuvio ennen paistoa ja sen jälkeen pullat viimeistellään sokeri-vedellä kiiltäviksi. Noin 0,15€/kpl*
16 kplyli 60 min
Ainekset
16 kpl
- 3dltäysmaitoa
- 30gtuorehiivaa tai
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1tlkanelia
- 2rklappelsiinin raastettua kuorta
- 1rklsitruunan raastettua kuorta
- 1kananmuna
- 50gvoita
- 8-9dlvehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka kuivattuja karpaloita
- 3/4dlrusinoita
- 2rklsukaattia
Koristeluun
- 1/2dlvettä
- 1/2dlvehnäjauhoja
Voiteluun
- 1/2dlvettä
- 1rklsokeria
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää sokeri, suola, kaneli ja sitrusraasteet. Lisää puolet jauhoista. Käytä konetta muutaman minuutin ajan.
- Lisää muna, pehmeä voi ja loput jauhoista. Anna koneen vaivata hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Irrota kulho koneesta ja anna taikinan kohota tunti.
- Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinalustalla ja painele taikinaan rusinat, karpalot ja sukaatit. Anna taikinan levätä vielä hetki, noin 15 minuuttia.
- Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pullat leivinpaperille pellille, peitä leivinliinalla ja anna kohota 15 minuuttia.
- Sekoita koristelua varten vesi ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Lusikoi seos pursotinpussiin. Pursota siitä jokaisen pullan päälle ristikuvio. Anna pullien kohota vielä 15 minuuttia.
- Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee hieman. Voitele pullat sokerivedellä vielä hieman lämpiminä. Anna jäähtyä ja tarjoa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Jo on kattava tarjonta pääsiäiseksi ja kyllä voi muulpinkin käyttää kiitos