PikkubabatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikkubabat

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Pikkubabat ovat rommilla kostutettuja ja sokerivesikuorrutuksella koristeltuja pääsiäisajan meheviä ja maukkaita leivonnaisia.

    Ainekset

    12 kpl

    Juuri

    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Taikina

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    rusinoita
    tai
    1 rs (100 g)
     
    sukaattia
    tai
    (1 tl
     
    kardemummaa)
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    5 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    150 g
     
    voita
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    rommia (tai 1/2 dl vettä + 1-2 tl rommiesanssia)
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Kuorrutus

     
    tomusokeria
    tai
    tilkka
     
    sitruunanmehua tai vettä
    tai
     
    koriste- tai makeisrakeita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 241 kJ / 297 kcal
    Rasva
    9,5 g
    josta tyydyttynyttä
    5,4 g
    Hiilihydraatit
    43,1 g
    josta sokereita
    19,8 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia, kunnes taikinajuuri kuplii.

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää taikinajuuren joukkoon rusinat, sukaatit, (kardemumma), suola ja muna-sokerivaahto. Sekoita taikinaan jauhot vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Alusta pehmeä rasva lopuksi käsin taikinaan. (Taikina jää löysäksi ja käsiin tarttuvaksi.)

    Jaa taikina voidellun muffinipellin koloihin. (Taikinaa on runsaasti.) Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

    Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna babojen hieman jäähtyä ennen kuin irrotat ne pelliltä. Pese ja kuivaa muffinipelti. Nosta babat takaisin muffinipellille.

    Kiehauta kostutusliemen ainekset kattilassa. Sivele kostutusliemi leivonnaisten pinnalle pullasudilla. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja.

    Sekoita tomusokeri ja neste. Koristele sokerikuorrutuksella ja koriste- tai makeisrakeilla. Tarjoa pikkubabat sellaisinaan tai pashan kanssa.

    Vinkki! Voit pakastaa babat ilman koristelua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l