• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkapulla

Ihanat rahkapullat kuuluvat pääsiäiseen. Valmista yksi suuri rahkapulla irtopohjavuoassa ja täytä se sitruunaisella rahkatäytteellä.
Rahkapulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 185 kcal / annos (75g)

Ainekset

n. 16 palaa
    • 2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlkardemummaa
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 3/4dljuoksevaa margariinia

Täyte

    • 100grusinoita
    • 1sitruunan kuori raastettuna (n. 1 rkl)
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 1dlvispikermaa
    • 2kananmunaa + loput voitelumunasta
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1/2dlmantelirouhetta

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1/2 tuntia.
  2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöydällä ja erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi.
  3. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.
  4. Hienonna rusinasekoitus terävällä veitsellä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu.
  5. Sekoita rahkaan kerma, munat, sokerit, maissitärkkelys, mantelirouhe, rusinat, sitruunankuori ja -mehu. Voitele palmikkoreuna munalla ja sekoita loput munasta rahkaseokseen. Kaada täyte kohonneen pohjan päälle.
  6. Paista pullaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes reuna saa väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna pullan jäähtyä ja irrota vuoasta.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 185 kcal775 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1